Hae sivulta

 

KALUSTEISTA KYSYTTYÄ

-PALVELU TAUOLLA

TOISTAISEKSI

 

Emme vastaa Askon huonekaluihin liittyviin kysymyksiin kevätkaudella 2020, sillä keskitymme näyttelyn valmisteluihin.

Kannattaa tutustua finna.fi -hakupalveluun, josta löytyy yli 2500 Asko-huonekalun piirustukset ja tiedot. Piirustuskokoelma löytyy esim. laittamalla hakukenttään merkkijono ASKASKPR.

https://www.finna.fi


 

 

 

Kysymyksiä

 

oluttupa1.jpg

 

Hei,

Tiedän kyseessä olevan pöytäryhmän olevan Askon tuotantoa, mutta en löydä sarjalle nimeä enkä tiedä milloin se on ollut tuotannossa. Vastausta mielenkiinnolla odottaen.


Vastaus:


Arton1.jpg

Arton2.jpg

Hei,

Pelastin tällaisen Askon tuolin hävitykseltä, tuoli on lähes ehjä kangasta lukuunottamatta. Osaatko kertoa kuka tuolin on suunnitellut ja mikä on ollut malliston nimi? 

Vastaus:

 

askys.jpg

Hei

Mikähän on sarjan nimi ja milloinkohan on ollut valmistuksessa?

Vastaus: 

 

 

Carlton.jpg

Hei!

Osaisitteko kertoa kuvassa olevasta kalustosta? Merkintänä Asko export.

Vastaus:


 

SanMarino.jpg

Hei, 

Haluaisin tiedustella vanhasta Askon sohvakalusteryhmästä, johon kuuluu kaksi nojatuolia ja yksi kolmen istuttava sohva. 

Vastaus:

 

tuoli.jpg

Kysymys:
Pyytäisin apuanne kuvissa näkyvän tuoli tunnistamisessa. Tuolissa on Askon tarra.

 

Vastaus:tuoli.jpg

Kysymys:

Löysin tämän tuolin roskalavalta. Osaatteko sanoa, miltä ajalta se on ja mahdollisia muita tietoja?

Vastaus:


lipasto_pieni.jpg

Hei

Kysymykseni koskee kaunista vanhaa klaffilipastoa, jonka saimme perintönä. Avaimiin on kaiverrettu ASKO LAHTI. Milloin lipasto on ollut Askolla tuotannossa? Mistä puusta se mahtaa olla valmistettu?

Vastaus:


 

Pallas.jpg

Hei, 

löysin mummoltani tämän sohvakaunottaren. Osaisitteko kertoa suunnittelijan ja valmistusvuoden (edes sinnepäin)? Sohvassa on Asko Export -tarra.

Vastaus:


disco.jpg

Kysymys:

Onko tuoli Askon tuotantoa? 

Vastaus:


askys.jpg

 

Tässä taas yksi arvoitus. Voiko olla Tapiovaaran tuotantoa?

Askon leima. Irroitettava kansi.

Vastaus:

 

 

askuvat.jpg

 

Minua kiinnostaisi tuolieni valmistusvuosi ja suunnittelija.


Vastaus:


2480kys.jpg

Moikka

Kyselisin tietoa tästä sohvasta. Löysin joskus Turun ekotorilta tallaisen mööbelin. Onko tietoa suunnittelijasta? Tässä oli sähkönsininen keinonahka silloin kun tämän ostin. 

Vastaus:

 

KTK.jpeg

Kysymys:  

Onko kuvan mukainen nojatuoli ASKO: n mallistoa (70-80 lukua)? Vain pehmusteosan taka- kulmassa pieni teksti ASKO.

Vastaus:

 

Tuoli_E.jpg

Hei!

Olen unohtanut kalusteiden suunnittelijan - voit varmaan auttaa virkistämään muistiani?
Sekä mikä on valmistusvuosi (noin)? 

Vastaus:

 

poyta_ask.jpg

 

Moi,

Tässä kuva hienosta Askon ruokapöydästä. Kuka tämän on suunnitellut?

Vastaus:

 

kombinat.jpg

Moi,

Sain itselleni kuusi tälläistä tuolia. Pohjissa on Askon leimat. Osaatko kertoa näistä jotain? Itse en löytänyt mistään vastaavia tuoleja.

Vastaus:

 

kultatupa.jpg

Hei!

Löytyykö tälle Askon kampaus- tai peilipöydälle suunnittelijaa? Myös settiin kuuluva tuoli on tallessa. Takaosassa musta Asko-tarra.

Vastaus:


lehtipoyta.jpg

Hei

Ostin kirpputorilta tämän pienen pöydän, jossa on lehtihylly. Valmistusajankohta ja suunnittelija kiinnostaa. Tason alapuolella on Askon leima.

Vastaus:

 

poytaC.jpg

Hei!

Omistan kuvan mukaisen pöydän. Olen koko kesän yrittänyt löytää tietoja pöydästä mutta harmikseni mistään mitään tietoja pöydästä en ole löytänyt. Pöydän pohjasta löytyy tarra ASKO EXPORT. 

Vastaus:

 

cailla_v.jpg

Hei,

olisin kysellyt tästä ruokailuryhmästä, kuinka vanha tämä on? En löytänyt mistään tietoa Camilla nimisestä pöydästä. Tuolit näyttävät Kalastajatorppa tuoleilta?

Vastaus:

 

kirjahylly.jpg

 

Moi

Kuvassa on avovaimoni omistama hylly, 70-luvulla tehty todennäköisesti. Nimi kiinnostaa.

Vastaus:


WP_20160607_004.jpg

Hei

Entisöin vanhaa keinutuolia. Osaatko kertoa siitä jotain?

Vastaus:

 

 

kalustokys.jpg

Hei!

Minulla on sohvakalusto, joka on saamieni tietojen mukaan Askoa 60-luvulta. Käsittääkseni myös verhoiltu uudelleen jossain vaiheessa. Vähän jos saisi lisätietoa näistä.

Vastaus:

 

askysrocking.jpg

Kysymys:

Yritin googlata omistamastani keinutuolista tietoja, mutta en löytänyt sen suunnittelijaa tai valmistusvuotta. Pohjassa on Askon tarra. Keinutuoli on ostettu pari vuotta sitten kirpputorilta. 

Vastaus:


 

tuoliasiakas.jpg

KYSYMYS:

Käsiini on eksynyt kaunis Askon teakistä valmistettu ruokailuryhmä ja haluaisinkin kysellä sen yhteydessä käytettyjen tuolien taustoja.

Vastaus:


kystuoli.jpg

Hei

Minulla on kuvassa oleva Askon tuoli. Mitä siitä tiedetään?

Vastaus:

 


3405.jpg 

Hei,

kiinnostaa milloin Askon tehtaalla on valmistettu oheisen kuvan mukaista sohvapöytää, millä nimikkeellä ja mikä puulaji on kysymyksessä.

Lienee koivua pöytälevy ehkä mäntyviilua? Askon leima pöytälevyn alapuolella.

Vastaus:

 

tuoli.jpg

Hei,

kiva jos saisin jotain tietoa tuolistani. Pohjassa on Askon leima.

Vastaus:

 

lipasto_kys.jpg

Hei

Sain äidiltäni vanhan senkin jonka luulen oleva Askon tuotteita 50-luvulta. En ole löytänyt netiltä kuvia samanlaisesta senkistä mutta kylläkin yhdestä kirjahyllystä jossa samanlainen alakaappiosa noilla liukuovilla. Myyjä kirjoittaa että se on Askon tiikkinen kirjahylly 50-luvulta. Haluaisin nyt kysyä Sinulta, onko senkkini on Askon ja kuka sen on muotoillut ja milloin. Senkissä ei ole leimaa, vain käsintehty signeeraus. 

Mitä signeerauksesta voi päätellä?

Vastaus:


 

sohvakys.jpg

Hyvää päivää
Hankimme 70-luvulla sohvakaluston (sohva ja kaksi tuolia). Mikä on kalusteen nimi ja onko niillä jokin arvo? 

Vastaus:konf.jpg


Hei!

Voisinko saada tietoja vihreästä kangaspäällysteisestä nojatuolista, pohjassa on Askon vientitarra.

Vastaus:kyspoyta.jpg

Kysymys:

Hei, löytyykö kuvien pöydälle suunnittelijatietoa?

Vastaus:


kystuoli.jpg

Kysymys:

Onko teillä antaa lisätietoa kuvan tuolista, suunnittelija, vuosi? Pohjassa on Askon tarra, tuoleja on koivu- ja tammiviiluistuimella.

Vastaus:

 

kysymys.jpg

Hei

Kysymys: Minua kiinnostaa tietää, milloin ja kuka osaa suunnitellut liitteenä olevan tuolin.  Olemme päällystäneet ne uudestaan. Alkuperäinen päällyste on ollut todennäköisesti punainen. 

Vastaus:

 

2001.jpg

Hei

Löysin taas metkan käsinojallisen tuolin. Se varmaan on versio vasemmalla puolella olevasta Olavi Liedon tuolista "2001", jota olen joskus aikaisemmin kysellyt. Löytyykö oikeanpuoleisesta tietoa? Askon leima alla mutta tuoli on hivenen isokokoisempi kuin pinnatuoli nro 2001.

Vastaus:

 

image001.jpg

Hei

Minulla on tuoli, josta haluaisin lisätietoa.

Vastaus:


marjatta_as.jpg


Hei

Olisin kiinnostunut kyseisen tuolin historiasta. Mikä on valmistusvuosi, suunnittelija, malli ja onko harvinainen? Googlettamalla olen löytänyt mahdollisen suunnittelijan Olli Borgin, mutta en ole varma ja en löytänyt mallin nimeä. Pystyisittekö selvittämään asian?

Vastaus:


derby_as.jpg

Hei

Minulla on osto- ja myyntiliikkeestä ostamani 60-lukuinen sinisen-turkoosi sohvakalusto (3+1+1) käytössäni. Mielenkiintoiseksi tämän tekee lappu istuintyynyn alla "DUX Askon tehtaat Oy Lahti".

Olisin kiinnostunut kaluston taustasta, mallin nimestä sekä sen suunnittelijasta, josta olettaisin olevan Bra Bohagin perustaja Folke Ohlsson. Onko näitä on valmistettu muissa väreissä kuin nämä kaksi ja poikkeavatko värit, jos ryhmä on valmistettu Ruotsissa, Suomessa jne.? Kiitos avusta jo näin etukäteen.

Vastaus:


marita_as.jpg

Hei

Minulla on Askon valmistamia Marita–tuoleja. Kiinnostaisi tietää minä vuosina tuoleja on tehty, onko niillä erityistä arvoa ja millainen ruokapöytä siihen on aikanaan kuulunut sekä millä nimellä sitä on myyty?

Vastaus:


poytaas.jpg

Hei

Meillä on sohvapöytiä, joista haluaisin tietoja.

Pöydän kansi on teakiä(?), jalat koivua, mitat 150x70, korkeus 50 cm. Pohjassa on Askon tarra.

Toinen pöytä on jalavaa. Mitat 128x58, korkeus 46 cm. Ostettu kotiimme noin 1957 Tampereen Askosta tai Iskusta. Nimi oli muistaakseni Kon Tiki. Saattaa olla myös ruotsalainen tai tanskalainen. 

Vastaus:


kombsara.jpg

sara.jpg

Hei

Osaatteko kertoa lisätietoja näistä Askon valmistamista tuoleista? Pinnatuoli on tietääkseni 60-luvulta. Kiitos teille jo etukäteen.
 

Vastaus:

 


Tommukka_as.jpg

 

Hei

Olisin kiinnostunut kuvissa olevan tuolin valmistusvuodesta ja suunnittelijasta. Tuoli näyttää teak tuolilta ja siinä on alkuperäinen verhoilu. Lisäksi onko tuolilla joku valmistusnimi, koska tuoli on numeroitu.

Vastaus:


askysh.jpg


Hei

Ostin juuri oheisten kuvien näköisen senkin, jonka takaa löytyi leima, joka voisi viitata Askoon. Tunnistatteko? Mitat ovat: leveys 86, syvyys 45 ja korkeus 75 cm. 

Vastaus:

 

askys.jpg


Hei,

Olisin kiinnostunut tuolin iästä ja mahdollisesta mallista. Leiman mukaan Asko, liekkö oikein?
Onko b-laatu, leimassa näkyy b? Alkuperäinen pintakäsittely ja liimakin kiinnostaisi. Ovat olleet ilmeisesti tumman ruskeat. 

Vastaus:

 

TuoliRoyal_2046.jpg

Hei!

Onko teillä tietoa oheisen tuolin suunnittelijasta ja valmistusvuodesta. Pehmuste ja verhoilu on uusittu. Istuinosan pohjassa on Askon tarra.

Vastaus:

 

Askon_tuoli_1_Apunainen.jpg


Askon_tuolit_2_Avaalea.jpg

Hei

Osaatko kertoa kuvissa näkyvistä Askon valmistamista tuoleista lisätietoja? Tuoleja on kahta erilaista (yht. 4 kappaletta). Kaikista tuoleista löytyi takaa Askon piippuleima.

Vastaus:


laminette_kysymys.jpg

Hei

Mikä on oheisen tuolin suunnitteluvuosi, nimi ja suunnittelija? Pohjassa tarra punaisella tekstilla a ja export ja numero 22.

Vastaus:

sohva_kysymys.jpg

Hei!

Ostimme osto- ja myyntiliikkeestä kuvassa olevan  Askon sohvan. Olisiko teillä tietoa sohvan suunnittelijasta ja vuosimallista ? Veikkaisimme 50-60- lukua? Verhoilu on sohvassa alkuperäinen, ja sohvasta löytyi takaa alumiininen Askon merkki. 

Vastaus:


3429.jpg

Hei

Olisiko suunnittelijasta tietoa? Pöytä on 53,5 korkea ja kansi 110x55 cm, kannen paksuus reunoilta noin 4 cm. Pohjassa on Askon tehtaan leima ja lyijykynällä kirjoitus 1961. Pöytä on ollut paketissa vuodesta 1961 lähtien.

Vastaus


zenit.jpg

Hei!

Minulla on tällainen Askon tammituoli. Osaatteko sanoa, kuka tuolin on suunnitellut ja milloin? 

Vastaus:


askysymys.jpg

Hei,

minulla on oheisen kuvan tuolit, pohjassa teksti Asko finnternational, design Eero Aarnio. En ole löytänyt mistään edes kuvia näistä tuoleista, mikä on mallin nimi, ja paljonko ja milloin näitä valmistettu?

Vastaus 

 

kysymys.jpg

Hei,

ostin tämän kuvissa olevan pöydän ja neljä Fanettin näköistä tuolia kierrätyskeskuksesta aiemmin tänä vuonna. Pöytä on jatkettava ja siinä on kaksi jatkopalaa. Pöydän runko ja jalat ovat luullakseni koivua ja pöytälevy (tiikki?)viilutettua lastulevyä. Olen useassa eri paikassa nähnyt täsmälleen samanlaista pöytää myytävän Ilmari Tapiovaaran suunnittelemana. Pöydästä eikä tuoleista ei löydy Askon tarraa tai muuta valmistajan merkintää. Pöydässä on kiinni lappu, jonka mukaan pöytä ilmeisesti on valmistettu Lahdessa ja sen mallinumero on ollut 3009. Pöydän mitat ovat: korkeus 72 cm, leveys 80 cm ja pituus 115 cm. Yhden jatkopalan pituus on n. 21,5 cm. Tuolien mitat täsmäävät Fanett-tuolin mittoihin, jotka löysin nettisivuiltanne. Osaatteko kertoa mitään tästä pöydästä ja tuoleista? Ovatko ne tosiaan Ilmari Tapiovaaran suunnittelemat?

Vastaus:

tuoli_m.jpg

Hei

Verhoomooni tuotiin tänään kuvan mukainen Askon tyylikäs sohvakalusto, kaksi nojatuolia ja sohva. En ole aikaisemmin nähnyt vastaavaa joten ajattelin kysyä jos teillä on tietoa kalustosta. Lienee jostain 50 - 60 luvulta?

Vastaus:


WP_20150522_033.jpg

Hei

Olisin kysynyt pienestä pöydästäni, se on tietääkseni 60 luvulta, mutta haluaisin tietää suunnittelijan nimen tai tietoa yleensä.

Vastaus:

 

pallas_kys.jpg

Hei

Minulla on vastaavaa mallia olevat kaksi nojatuolia ja kahdenistuttava sohva. Olen pitkään miettinyt suunnittelijaa ja valmistajaa, kunnes viikko sitten näin netin tori-sivuilla myynti-ilmoituksen. Myyjä myi tuotetta Askon tekemänä ja Ilmari Tapiovaaran suunnittelemana. Kuulemma näitä on myyty jo jonkin aikaa Tapiovaaran designina.

Vastaus:ruutu.jpg

Hei

Takaraivosta tulee muistijälki että kuvien tuoli olisi Askon Ruutu-sarjaa, suunnittelija Eero Aarnio, vuosi noin 1986. Yritin etsiä arkistoistani vahvistusta muistijäljelle, mutta laihoin tuloksin, netistä en löytänyt senkään vertaa. Mahtaisiko museolta löytyä tieto, suuntaan tai toiseen. Aarnio muistaakseni suunnitteli samoihin Askolle jonkin muunkin tuolisarjan.

Vastaus:

 

ilmari.jpg

merkkia.jpg

merkki.jpg

Hei
Asiakkaani toi kaksi kuvan mukaista tuolia verhoiltavakseni. Hänen tietojensa mukaan tuolit ovat lähtöisin laivasta ja laippajalan ruuvinreiät tukevat tätä käsitystä. Haluaisimme tietää tuolien suunnittelijan jos se vain on selvitettävissä.

Vastaus:

 

001.JPG

003.JPG

004.jpg

005.JPG

Hei, 

sain äidinperintöä Fanett-tuoleja ja niiden kanssa käytetyn pöydän. Olen etsinyt netistä tietoa ja näyttäisi siltä että tuolit ovat aitoja. Pöydän jalat näyttäisivät samalta kuin tuolien jalat. Pöydässä on jatkopala, mutta alapuolella on vain lappu jossa lukee: kontrollerat 7. Olisin iloinen jos voisit kertoa näistä kalusteista tietoa mm. ovatko tuolit Askon valmistuttamia ja mikä pöytä mahtaa olla. Pöytäryhmä on ollut lapsuudenkodissani muistaakseni 70-luvun alusta lähtien.

Vastaus

 

hylly.jpg


hyllya.jpg

Hei,

Kaipaisin tietoa alkuperäisestä, ei 2000-luvun uustuotannosta, Askon Aukusti-vitriinistä joka lienee 60-luvulta? Vitriiniosan alkuperäiset hyllyt ovat kadonneet, ovatko ne olleet esim. lakattua vaneria kuten kaappiosan hyllyt ovat, joita oletan alkuperäisiksi. Vaiko mahdollisesti lasia, ja jos niin millaista. Kaikki mahdollinen muukin tieto ko. vitriinistä kiinnostaa.

Vastaus:


tuolin_kehikko.jpg 

Hei

Isän kuolinpesästä jäi tämmöiset ja pohjassa on tarrat missä lukee asko. Osaisitko kertoa enemmän tuolista? Istuimet olivat tällä hetkellä punaista keinonahkaa, mutta mitkä olivat alkuperäiset?

Vastaus

poyta.jpg

 

Kysymys:

Hei!


Olisin tiedustellut, mahtaako tämä pikkupöytä olla Askon tuotantoa. Pohjasta näytti siltä, että tarra oli poistettu.

Vastaus:

 

 

asko_tuoli.jpg

pohja.jpg

leima.jpg

Kysymys: 

Hei,

Olisin tiedustellut tämän Askon nojatuolin mallia ja valmistusvuotta.


Vastaus:

 

tuoli.jpg


sohva.jpg

Kysymys:

Onko Teillä tietoa milloin meidän sohvakalusto on valmistettu? Tuotteiden pohjassa on maininta Asko Export. Liitteenä muutama kuva.

Vastaus:

 

poytajatuolit.jpg


tuoli.jpg


mestarimerkki.jpg

Kysymys:

Olen vähän aikaa sitten saanut haltuuni ruokailuryhmän, josta puuttuu kaksi tuolia. Olisiko teillä tietoa mikä kyseinen ruokaryhmäni on? Olisiko tietoa minkä arvoinen ryhmä on nykypäivänä? Vai onko siinä enemmän tunnearvoa kuin rahallista arvoa? Ruokailuryhmä on erinomaisessa kunnossa. Olisi kiva saada edes jonkinlaista tietoa, että mikä kyseinen ryhmä olisi ja että mistä mahtaisi löytyä 2 samanlaista tuolia, vai löytyykö mistään. Samalla kiinnostaisi, että minkä ikäinen ryhmä on?

Vastaus:IMG_20150224_115839.jpg

Kysymys:

Mitä osaatte kertoa ruokailuryhmästäni, joka on ostettu Askosta joskus 1980-luvun alkupuolella.

Vastaus

 

tuoli.jpg

merkki.jpg

Hei

Minulla on kaksi, alun perin siniharmaalla kankaalla verhoiltua tuolia. Tuoleissa on Askon merkki. Mitä voitte kertoa tuoleista?

Vastaus

 

contra1.jpg

contra2.jpg 

contra3.jpg

Hei

Minulla on kaksi tällaista Askon tuolia. Ovatkohan kuinka vanhoja ja minkä nimisiä?

Vastaus

 

016.jpg

024.jpg

022.jpg

 

Hei,                                

Kyselisin suunnittelijaa kuvan pöydälle, pöydässä on kolme irrotettavaa pöytä levyä, yksi ei ole paikallaan, en ole aikaisemmin nähnyt tällaista on ilmeisesti aika harvinainen?

Vastaus


askon_tuoli.jpg

Hei

Löysin kaksi tuolia paikallisesta kierrätyskeskuksesta.  Niissä oli hyvin pienet alumiiniset Askon leimat, jollaisia en ole ennen nähnyt.

Minulle näistä tuli ensimmäiseksi mieleen Tapiovaaran tuotanto. Selasin Tapiovaara-kirjallisuutta, mutta en löytänyt tuolia sieltä enempää kuin internetistäkään.

Vastaus

 

 

asko_hidalgo_tuoli.jpg


asko_hidalgo_sohva.jpg


Hei
 
Meillä on ollut kaksi Asko Hidalgo tuolia monta vuotta ja yksi sohva, joka saimme vasta viime viikolla. Milloin Hidalgo-sarja tehtiin? Huomasin, että tuolissa on erilainen istuin-/selkätyynimalli kuin sohvassa (ei nappia). Ovatko ne olleet vaihtoehtoja? Onko museolla muuta Hidalgoon liittyvää tietoa?

Vastaus


Hei

Etsin tietoa perintönä minulle tulleesta parisängystä.

Kyseessä on puinen parisänky, jossa yhteensä 47 kpl kahta eri kokoa olevia sorvattuja puupalloja päädyissä.
Tietojeni mukaan sen nimi olisi Abacus ja sänky olisi Eero Aarnion suunnittelema.
Onko tuo sänky ollut Askon tuotannossa ? Sängystä ei löydy leimoja. Jos on, niin minä vuosina ja minkä värisenä sitä on valmistettu?
Onko sitä ollut tuotannossa ruskeaksi petsattuna? Onko kappalemääristä tietoa, että minkä verran valmistettu ?

Perimätiedon mukaan omistamani petsattu koivusänky olisi mallikappale, eikä sitä olisi ollut tuotannossa.
Mutta koskeeko tuo osuus sitä, että ei olisi ollut tuotannossa petsattuna, vain maalattuna?
Vai pitääköhän tietoni ollenkaan paikkaansa, eikä sänkyni olisikaan uniikkikappale?

Vastaus


Bambino_kysymys.jpg

Hei,

Kysymykseni koskee Ilmari Lappalaisen 50-luvulla Askolle suunnittelemaa Bambino-tuolia. Luullakseni ko. tuoliparin omistan. Osaatko kuvien perusteella sanoa, osuuko luuloni oikeaan?

Lisäksi haluaisin Bambinosta ja sen historiasta lisätietoa. Onko tuolin alkuperäisestä ulkoasusta tietoa. Millaisilla verhoiluilla ja puukäsittelyillä tuolia alunperin myytiin? Mikäli Bambinosta löytyy vanhaa kuvamateriaalia, olisin myös siitä kovasti kiinnostunut.

vastaus

 

asko_sohva02.jpg


asko_sohva.jpg

Hei

Vanhempani ostivat kirpputorilta sohvan, joka näyttääkin olevan Askon tuotantoa. Osaatteko kertoa sohvan historiaa, suunnittelijaa ja miksi pohjassa on olympiarenkaat.

Vastaus

 

Kysymyksiä

Pinnatuoleista kysytään usein. Olemme koonneet vastaus-osioon paikallisten, lahtelaisten huonekalutehtaiden pinnatuolimallistoa. Kooste ei ole kaiken kattava, mutta antaa kuvan siitä kuinka suosittu tuolimuoto on ollut, ja kuinka haastavaa tuolin valmistajan selvittäminen on, jos tuolissa ei ole valmistajan leimaa.

Vastaus osio


tuolijapoyta.jpg

Hei,

Oheinen pöytäryhmä askarruttaa. Leimoja tai muitakaan merkintöjä ei löydy. Pöydän mitat ovat kansi 10x110 ja korkeus 74 cm. Kansilevy on koivua ja päällystetty mustalla linoleumilla kummaltakin puolelta eli sekä ylhäältä että alhaalta, mutta toisin kuin esim. Tapiovaaran pöydässä 3012 jatkopaloja ole.  Alalistan muotoilu on lähellä Tapiovaaran pöytää ja jalkojen muotokin on sinne päin. Onko tämä muunnelma Askolla, jonkun muun suunnittelema tai kokonaan muiden valmistajien aikaansaannosta?

Entäpä pinnatuolit? Ovatko Askolta vai keneltä?

Vastaus

 

tuoliFanet.jpg

Hei! 

Kysymykseni koskee Tapiovaaran Fanett-tuolia. Hankin itselleni Designmuseon näyttelyn innoittamana kaksi ko. tuolia. Näin ainakin luulin.

Nyt myöhemmin hieman nettiselailua tehtyäni en ole asiasta enää niin varma. Fanett-kopioita on ilmeisesti tehty paljon. Niiden tunnistaminen on kuitenkin maallikolle vaikeaa. En löytänyt mistään luotettavasta lähteestä helppoja tuntomerkkejä aidolle tuolille. Kuusi vai seitsemän pinnaa? Entä istuinosan alla olevat pinnat? Mitkä ovat oikeat värit? Maalattuja näkee paljon myynnissä.

Tässä ovat omat tuolini. Jos istuinosassa kuuluu olla selkeä ympyränmuotoinen kuoppa, niin sitä ei ainakaan tästä löydy, sillä kuoppa on laajempi eikä niin selkeärajainen. Pohja on pyöreä toisin kuin monissa muissa tuoleissa.

Haluaisin kuitenkin selvittää asian teiltä asiantuntijoilta, koska väritys on aidonoloinen ja tuoli selkeästi laadukas.

Tuolien mitat: istuinosan syvyys 43 cm, istuinosan leveys 42 cm, tuolin korkeus 80 cm
 

Vastaus 

 

IMG_0254.JPG

IMG_0255.JPG

Hei!

Osaisitteko kertoa tuolista enemmän?  Suunnittelija, valmistusvuosi ja materiaalit kiinnostavat. Minulla on samanmallinen tuoli myös sinisenä. Onko sekin samaan aikaan valmistettu? Ovatko tuolit harvinaisia? Mikä on ollut tuolien hinta aikanaan ja mikä mahtaa olla tuolien arvo nykyään?

Vastaus

 

palli_pon.jpg

Hei

Omistan oheisen jakkaran. Voitteko kertoa siitä jotain?

Vastaus

 

 

tuoli2010.jpg

Hei 
Miten saisin varmuuden tuolistani, jonka väitetään oleva Askon tuotantoa.

Tuoli on muuten alkuperäisessä kunnossa, mutta istuimen suojakangas on vaihdettu. Alkuperäinen kangas taisi olla sinertävä.

Vastaus

 

Poco.jpg

Hei
Haluaisin tietää tuolini suunnittelijan ja ajan, milloin tuoli on ollut tuotannossa. Tuolin pohjassa on tarra :efg asko, toimistokalusteet, 98-03.

VastausAnjala_tuolit.jpg

 

Anjala.jpg

 

Hei

Toivon että voit auttaa ja löytyy tietoa ostamastani Askon vanhasta ruokapöydästä. Ostin kesäkuussa yhdeltä rouvalta ruokailukalusteen. Siihen kuuluu jatkettava ruokapöytä, neljä pientä ja yksi käsinojallinen tuoli.

Jatko-osia pöytään löytyy kannen alla jopa kolme kappaletta joten pöydän saa jatkettua n. 190 cm pitkäksi. Kalusteet ovat todella hyväkuntoiset ja tukevat, pientä kulumaa vaan, ei kolhuja.

Rouva kertoi asuneensa myös Lahdessa, ehkä ne siihen aikoihin on hankittu sinne.

Tuolien istuinosat ovat pehmustetut, ja siihen hän on ajan saatossa kerran vaihtanut kankaan. Minua ihan mielenkiinnosta kyselen että minä vuonna tätä settiä on tehty ja onko tällä jotain nimeä tai työnumeroa. Tämä tieto helpottaisi jos alkaisi metsästää lisää tuoleja tälle pöydälle.

Vastaus

 

tuoli_150.jpg

Hei

Ostin ihanan nahkaisen nojatuolin kirpputorilta ja jonka valmistusvuotta ja suunnittelijaa yritin selvittää. Kuitenkaan en netin uumenista löytänyt mitään samanlaista. Osaatko kertoa tästä ihanuudesta mitään? Nahka oli paikoin kuivanut, mutta kunnon rasvauksella tuli melkein pakasta vedettyyn kuntoon.

Vastauskys_sohvapoyta3.jpg

Hei

Onkohan kuvien pöytä Askon mallistoa?

Vastaus 

 

askocl.jpg

Hei,

mahtaisiko Askon arkistoista löytyä mallinimeä ja/tai suunnittelijaa kuvien nojatuoleille. Arvioisin näiden olevan ehkä 1970-luvulta. Laadukkaan oloista nahkaa ja muutenkin, vaikka vähän lastulevyä onkin runkorakenteisiin laitettu. Malli on vahvasti Le Corbusier LC2 henkinen, mutta kuitenkin täysin omansa, ei millään lailla kopio. Itse epäilen suunnittelijaksi Esko Pajamiestä, mutta en ole onnistunut löytämään mitään varmaa tietoa. Tuolien korkeus on noin 68, leveys 84 ja syvyys 80 cm.

vastaus

 

tuoli_8500.jpg

Hei,

kysyisin saamani tuolin ikää, suunnittelijaa ja mahdollista nimeä. Kyseessä on ilmeisesti julkisen tilan kaluste? Istuinkorkeus on 45 cm, Korkeus edestä 66 cm, leveys 56 cm. Onko käytetty puu tammea? Kuinka tuoli oli alun perin verhoiltu?

vastaus 


 SAM_3563.jpg

Hei,

olen perinyt Askon entiseltä työntekijältä muutamia tiikkikalusteita ja kysymykseni koskee todennäköisesti 60-luvulta peräisin olevaa sohvapöytää, koko 120 x 60 cm, joka on muuten tiikkiä, mutta jalat ovat tummempaa puuta. Askon leimaa ei ole, niin että kyseessä on ilmeisesti jonkun muun valmistajan tuote?

 Vastaus

 

 

heimo.jpg

Olen saanut tiedon, että kuvassa oleva pieni pöytä olisi 1930-luvulta, ja jonkun naissuunnittelijan käsialaa. Pohjassa Askon leima. Osaatko kertoa tarkemmin?

Vastauskysymys_olavi.jpg

Hei

Minkä ikäinen lienee kuvassa esiintyvä osto- ja myyntiliikkeestä haltuumme päätynyt Askon sohvasänky? Muutkin tiedot (nimi/sarja/suunnittelija jne.) olisivat tervetulleita.

Vastaus

 

 

 

leputuolit_2452.jpg

Minulle on tullut perintönä tällainen nojatuoli, jonka pohjassa on metallinen ASKO-merkki. 

Kenen suunnittelema kyseinen tuoli on, ja kuuluuko sarjaan muita huonekaluja? Osaatteko kertoa tuolin ikää, valmistusaikaa, nimeä yms.?

Vastaus

 

kys19sohva.jpg

Minulla on upea ja vankka sohva, olisi kiva tietää sen suunnittelija. Sohvan tyynyt ovat nyt pesussa. Kangas on hieno ja hyväkuntoinen. Onko Siitä mitään tietoa?


Vastaus

 

kuva_1.jpg

kuva_6.jpg

Toimin verhoilijana ja olen aikaisemminkin saanut teiltä apua etsintöihini. Asiakkaan tuolista mieleeni tuli Askon tuotanto ja kyselenkin, onko tämä Mainion ja Kestin sekoitus? Toivoisin jälleen saavani suunnittelijan nimen ja vuosiluvun tietooni. Myös onko nykyään mahdollista ostaa Askon vanhan tuotannon luettelokirjoja mistään?

Vastaus

 

 

2199x.jpg

Ostin erikoisen tuolin, jossa on Askon leima. Kukahan sen on suunnitellut?


2263.jpg

Onko oheisen kirjoituspöydän suunnitellut Ilmari Tapiovaara? 

Vastaus

 

har_pun_tuoli.jpg

Olen verhoilija ja minulla on kaksi tuolia, joiden luulen olevan Askon mallistoa. Kysyisin itseäni ja asiakkaita varten näitten tuolien nimiä ja valmistusvuotta.

Vastaus


tuoli_kiuta.jpg

Saisinko tietoa kuvan tuolista? Pohjassa on Askon leima.

Vastaus

 

04039_marjaana.jpg

asko_5leima.jpg

Etsin tietoa näistä Askon valmistamista tuoleista.

Vastaus

 

 

Kampauspouta.jpg

Oletettavasti kyseinen kampauspöytä on ostettu Karhulan kauppalan (nykyinen Kotka) Askosta 1930-luvulla. Mikä olisi tarkempi valmistusvuosi? Onko ko. kampauspöydällä nimeä ja onko niitä valmistettu isoja sarjoja? Kampauspöytä on myöhemmin petsattu alkuperäistä tummemmalla sävyllä. 

Vastaus

 

 

ruokapoyta.jpg

ruokapoyta1.jpg

ruokapoyta2.jpg

Tässä on kuvia 'antiikki'pöydästäni, jotta voisitte selvittää esim. valmistusvuoden ja mahdollisen suunnittelijan.

Vastaus

 

sohvapoyta.jpg

Minulla on tämmöinen Askon sohvapöytä mistä haluaisin saada tietoja. Mitat: leveys 68, pituus 124, korkeus 45 cm.

Vastaus

 

kysymys10eka.jpg

Haluaisin tietoa tästä tuolista, jossa on Askon punainen a-leima. Itse mietiskelin, että voisi olla Aarnion, mutta se on vaan minun ajatukseni. Kiitokset ja terveiset.

Vastaus


Kysy_Helvi1.jpg Kysy_Helvi3.jpg

Haluaisimme tietää, onko tuoli Maija Heikinheimon suunnittelema? Onko se Askon tuotantoa? Milloin tuolia on valmistettu ja minkälaisia määriä? Haluaisimme verhoilla tuolin uudella kankaalla. Odotamme kiitollisina vastaustanne ja neuvoanne uudelleenverhoilun suhteen.

Vastaus 

 

Kysy_Fanett_image002.jpg

Onko kuvan pöytä Fanett-pöytä? Pöydän pohjassa on Askon tarra ja pöydän kanssa on käytetty Ilmari Tapiovaaran Fanett –tuoleja. Pöytälevyn koko on  120 x 80 + jatkopala 45 cm ja korkeus 73 cm.


Vastaus


Kysy_keinu2504_1.jpg

Olemme mieltyneet Askon 50-, 60-, ja 70-luvun kalusteisiin ja niitä onkin kertynyt kotiimme. Kuvassa on matala keinutuoli. Onko kyseessä Askon tuote ja jos, niin kuka mahtaa olla suunnittelija? Olisi myös kiva tietää, milloin tuoli on ollut tuotannossa? Mitään merkintöjä en ole tuolista löytänyt

Vastaus Kysy_Jalo1.jpg

Meillä on Askon jatkettava ruokapöytä tuoleineen ja kaksi senkkiä, jotka kuuluvat koristeista ja tyylistä päätellen samaan sarjaan. Miltähän vuosikymmeneltä kalusteet ovat ja kenen suunnittelemia?

Vastaus Kysy_vaunut.jpg

Minulla on Upo Oy:n valmistamat lastenvaunut (etuosassa Upo Oy Lahti -kyltti). Olen yrittänyt selvittää lastenvaunujen vuosimallia ja niiden harvinaisuutta tuloksetta. Vastaavista vaunuista olen löytänyt tietoa, että vaunut olisivat vuodelta 1938-1939. Haluaisinkin tiedustella tämän tiedon paikkaansa pitävyyttä. Olisin erittäin kiitollinen, jos pystyisitte vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

Mikä on vaunujen vuosimalli? Mikä on vaunujen valmistusmäärä? Mitenkä suosittelette jatkon: täydellinen entisöinti vai säilytys sellaisenaan? Kuinka harvinaiset/arvokkaat vaunut ovat?

Vastaus 

 

Kysy_Tummeli1.jpg Kysy_Tummeli2.jpg

Meillä on Askon valmistama iso sohvapöytä.  Pöydän mitat ovat: leveys 72 cm, pituus 150 cm, korkeus 45 cm. Minua kiinnostaisi, milloin ko. pöytä on ollut tuotannossa?

Vastaus 

 

Kultatupa2014_02_08_2377p.jpg Kultatupa2014_02_08_2380p.jpg

Ohessa kaksi kuvaa Askon kirjoituspöydästä.  Koskahan malli on ollut tuotannossa? Mitä puuta pöytä mahtaa olla?

Vastaus 

 

Niklas_2014-01-042012.22.02.jpg

Osaatko kertoa tästä sohvakalustosta jotain? Yritin etsiä netistä mutta en löytänyt mitään.

Vastaus


tuolejaNro8575__copy.jpg tuolejaNro8575_copy2.jpg tuolejaNro8575_copy3.jpg

Kuvassa on kaksi antiikkimessuilta ostettua Askon tuolia (pohjassa Askon tarrat).
Osaatteko kertoa tuolien ikää, valmistusaikaa, nimeä yms?

Vastaus


 


Tarinoita torin alta -aineistopaketti koulujen käyttöön

Lahden museoiden koostama aineistopaketti Tarinoita torin alta on julkaistu Finna Luokkahuoneessa.

Pysäkkinäyttöjen taidehanke Risteyksessä käynnistyy 1.1.2021

Tammikuussa nähdään Laura Konttisen teos Talo ja museon kokoelmista Markus Heikkerön teos Churning of the Sea.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Julistetriennalen ilmoittautumista jatkettu 14.12. asti

Ilmoittautumista Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on jatkettu viime hetken ilmoittautumisen tasoittamiseksi.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu ilmestynyt

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.