JULISTEMUSEON NÄYTTELYT

 

pisteviiva.gif

 

Toleranssi

Museokioskissa 2.10.-3.11.2019

 

TOLERANCEverkkoon.jpg

 

Mitä on suvaitsevaisuus? Sitä pohtivat tunnetut julistetaiteilijat Museokioskin lokakuun näyttelyssä. Näyttelyn julisteiden perimmäisenä ajatuksena on koota ihmisiä yhteen, herättää keskustelua katsojien välillä, lisätä yhteisymmärrystä ja myötätuntoa ja edistää sovitteluprosesseja. Ainoa näyttelyyn kutsutuille suunnittelijoille annettu reunaehto oli, että julisteeseen tulee sijoittaa otsikko Suvaitsevaisuus suunnittelijan omalla kielellä.

Näyttelyn alullepanija on bosnialaistaustainen, Yhdysvalloissa asuva ja työskentelevä graafinen muotoilija, julistetaiteilija Mirko Ilić. Ilić on toiminut mm. Time Magazine International Editionin ja New York Timesin mielipidesivujen taiteellisena johtajana. Vuonna 1995 perustettu Mirko Ilić Corp. graafisen suunnittelun toimisto on erikoistunut lehti- ja kirjagrafiikan sekä graafisten identiteettien suunnitteluun. Ilićin töitä on useiden säätiöiden ja museoiden kokoelmissa, mm. The Smithsonian Institutionin sekä New Yorkin ja San Franciscon nykytaiteen museoiden, MOMAn ja SFMOMAn, kokoelmissa. Myös Lahden julistemuseon kokoelmissa on Ilićin julisteita.

Tolerance -näyttely on ollut Suomessa aiemmin esillä keväällä 2019 kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä. Suomen näyttelyn kuraattorina toimi professori, graafikko Pekka Loiri.

 

pisteviiva.gif

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon uusitusta pohjakerrostilasta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.