JULISTEMUSEON NÄYTTELYT
2018

 

 

pisteviiva.gif

 

 

HELMIRIITTA HONKANEN – Rouva Juliste

Museokioskissa 6.2.–3.3.2019

 

nJ_1977_251.jpgHelmiriitta Honkanen: Laskiaispulla / Fastlagsbulle, 1962.
Osuusliike Elanto. Kuva: Tiina Rekola.

 

Museokioskin avajaisnäyttelyssä on esillä suomalaisen julistesuunnittelun ja -tutkimuksen Grand Old Ladyn, Helmiriitta Honkasen Osuusliike Elannolle suunnittelemia julisteita 1960-luvulta.

Honkanen aloitti kuvittajana, mutta uran suunnan määräsi lopulta vuonna 1961 alkanut työ Osuusliike Elannon mainososastolla. Elannolle hän suunnitteli mainoksia, näyteikkunoiden katseenvangitsijoita ja julisteita sekä taittoi Elanto-lehteä esikuvanaan ennen kaikkea vastaava ruotsalainen lehti Vi. Helmiriitta Honkanen oli aikanaan yksi harvoja naispuolisia graafikoita miesvaltaisella mainosalalla.

Muoto koskettaa ainoastaan silmän verkkokalvoa, idea tunkeutuu ihmiseen – päähän ja sydämeen. Tämä kuulun ranskalaisen julistetaiteilijan Raymond Savignacin ajatus julisteen ainutlaatuisesta voimasta vangita silmänräpäys ja lyödä katsoja ällikällä johdatti sekä Helmiriitta Honkasen taiteilijan- että tutkijantyötä.

Helmiriitta Honkanen kuoli 14.12.2018 Kaunialassa 98-vuotiaana. Lahden julistemuseo kunnioittaa hienon graafikon ja pitkäaikaisen ystävänsä muistoa tällä näyttelyllä.

 

 

pisteviiva.gif

 

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

UUSI JULKAISU Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista esittelee komean valikoiman teoksia Lahden taidemuseon kokoelmista.

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Tunteiden ilmalentoa -erikoisnäyttely

Hiihtomuseon valokuvanäyttely avaa näkymiä mäkihypyn historiaan torniin kiipeämisestä aina palkintokorokkeelle saakka.