Tulevat näyttelyt

IMG_2010_00227054.jpg

Kuva: Seppo Sarkkinen, Yle Arkisto.

Ihanasti sanottu
Tarinankertoja Gösta Sundqvist

Avautuu 14. marraskuuta 2019

Lauluntekijä ja radioääni Gösta Sundqvist (1957–2003) tunsi tarinoiden voiman. Hän kirjoitti suomalaisen populaarimusiikin syvimpiä sanoituksia sekä kotimaisen radioalan omalaatuisimpia ohjelmia. Tarkkanäköinen ja myötätuntoinen sanaseppo pystyi asettumaan uskottavasti niin ilotytön, rappioalkoholistin, yksinhuoltajan kuin vankilakundin asemaan.

Radio- ja tv-museo Mastolassa marraskuussa 2019 avautuva Ihanasti sanottu -erikoisnäyttely tarkastelee Gösta Sundqvistia tarinankertojana. Sundqvistin nopea kynä loi huimat 19 studioalbumia ja reippaat 700 radio-ohjelmaa. Kestävintä hänen tuotannossaan ovat Leevi and the Leavingsin mestariteokset, jotka pureutuvat syvälle ihmisyyden ytimeen. Sundqvist osasi sanoa niin ihanasti – ja niin kamalasti.

Ronskeimmat juttunsa Gösta Sundqvist toi julki radio-ohjelmissaan, joita hän tuotti Yleisradiolle hengästyttävällä tahdilla vuosina 1988–2003. Sundqvistin radioura huipentui Radiomafialla esitettyyn Koe-eläinpuistoon, joka keräsi vastaanottimien ääreen intomielisen fanikunnan. Näyttely esittelee Koe-eläinpuiston hämärät hahmot aina Aarne Tenkasesta Olavi Granströmiin ja Tarja Loposeen.

Ihanasti sanottu -näyttelyssä Sundqvistin monitasoisesta tuotannosta kerrotaan ytimekkäiden tekstien, vaikuttavien valokuvien ja jännittävien esineiden avulla. Näyttely kutsuu yleisöä fiilistelemään nerokkaan sanataiturin hienoimpia musiikkikappaleita ja kreiseimpiä radio-ohjelmia. Ihanasti sanottu -näyttely avautuu Radio- ja tv-museo Mastolassa torstaina 14.11.2019.

 

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon uusitusta pohjakerrostilasta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.