Lahden taidemuseo


TAIDEMUSEO

taidemuseo(at)lahti.fi

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa ja suuntaa kohti uusia tiloja.  Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LAD avautuu Malski-keskukseen näyttelyiden valmistuttua.

Lahden kaupunginmuseo on avannut Museokioski nimisen tilan Aleksanterinkatu 10:ssä. Matalan kynnyksen kohtaamispaikka keskellä Lahtea avautui 6.2.2019. Tila tuo esille varsinkin Taidemuseon ja Historiallisen museon näyttely- ja työpajatoimintaa niiden museotilojen ollessa remontin ja rakentamisen alla. Lisäksi tilassa on museokauppa ja siellä esitellään TAJUMO-hankkeen kulumisia.

Tervetuloa Museokioskiin!

pisteviiva.gif

TAJUMO-hanke

TAJUMO-hanke tekee Lahteen uutta uljasta taide- ja muotoilukeskusta. Tavoitteena on lahtelaisten näköinen aktiivinen ja innostava tila, jossa luodaan merkityksellisiä elämyksiä ja elämyksellisiä merkityksiä. 

TAJUMOn tavoitteena on luoda kokonaiskonsepti ja suunnitelma lahtelaiselle taide- ja muotoilukeskukselle ja sen verkostoimaiselle HUB-toiminnalle. Kokonaiskonseptin tavoitteena on tuottaa uutta digitaalista teknologiaa hyödyntäviä vuorovaikutteisia ja osallistavia elämyskokemuksia. Tavoitteena myös tuottaa erilaisia vetovoimaisia tapahtuma- ja näyttelykokonaisuuksia kuten Lahden Art & Desing Triennale, virtuaalinen huonekalu- ja julistenäyttely sekä erilaisia osallistavia virtuaaliteknologiaa hyödyntäviä taidetapahtumia.

TAJUMO-hankkeessa rakennetaan taiteen ja muotoilun elämyskeskus-konsepti, jonka avulla toteutetaan kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä kulttuurimatkailukohde Lahteen. Taide- ja muotoilukeskuksesta tulee Lahden alueen yksi matkailuvaltti, joka lisää myös alueen asukkaiden viihtyvyyttä. TAJUMO kutsuu koolle matkailijat ja lahtelaiset aktiivisesti osallistumaan ja kertomaan taiteen ja muotoilun tarinaa. 

Hankkeen päätoteuttajana on Lahden ammattikorkeakoulu, osatoteuttajina ovat Lahden kaupunki/ Lahden museot ja Lahti City ry. Projektipäällikkönä toimii Katariina Mäenpää (Lahden ammattikorkeakoulu).

Hanke toteutetaan ajalla 1.8.2017-31.12.2019 ja sen rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.

Museon osahankkeen työntekijät:

Tiia Tiainen
museon projektipäällikkö TAJUMO-hanke
050 518 4591

Tuija Vertainen
asiantuntija TAJUMO-hanke
044 4164 448

Hanna Suihko
tuottaja TAJUMO-hanke
044 4164 184

 

Lisätietoa hankkeesta:
LAMK/ TAJUMO-taiteen ja muotoilun elämyskeskus

LAMK/Blogit/Tajumo

 

Ajankohtaista TAJUMO-projektista:
www.facebook.com/TAJUMOlahti/


 

 EAKRvipu_217x100px_0.png


 

 


pisteviiva.gif

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Mastola ehdolla vuoden 2019 eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon uusitusta pohjakerrostilasta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.