Kokoelmapalvelut

Kuva: Lahden museot, kuvakokoelmat, Eetu-Pekka Heiskanen.

Voit kysyä museon asiantuntijoilta eri kokoelmien aihepiiriin liittyvistä asioista kuten huonekaluteollisuuden tuotteista, julisteista, radio- ja televisiotoiminnasta, talviurheilusta ja -liikunnasta tai taideteoksista. Vastaukset ovat ilmaisia, jos eivät vaadi laajempaa tutkimusta. Museo ei aktiivisesti seuraa antiikki- ja taidemarkkinoita eikä anna arvioita esineiden tai taideteosten nykyhinnoista. Konservaattoreilta voi tiedustella materiaalimäärityksiä ja hoito-ohjeita.

Museomme käytetyimpiä kokoelmapalveluja on kuvien tilaaminen omaan käyttöön kuvakokoelmista. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Voit myös varata ajan ja tulla museon tiloihin itse tutkimaan museon arkistoja tai käyttämään museon käsikirjastoa. Arkistoa ja kirjastoa ei lainata pois museon tiloista. Tutkimusta varten myös kokoelmaesineitä voi tilata nähtäväksi. Kokoelmien nouto säilytystiloista on maksullista palvelua ja vaatii tutkimusluvan.

Lue tarkemmin museon kokoelmapalveluista kokoelmaohjelmasta. Museon henkilökunta opastaa ja ohjaa mielellään erilaisten tutkimuspalveluiden käytössä.

Mustan Asko-tuolin käsinoja

Museon eri kokoelmia pääset näkemään ja selaamaan Finna.fi -palvelussa

Voit myös olla avuksi kokoelmatiedon täydentämisessä ja rikastamisessa: jos huomaat Finnan tiedoissa korjattavaa, lisättävää tai muuta huomautettavaa, ota palautelomakkeen kautta yhteyttä museoon.

Yhteystiedot

Sari Kainulainen
Kokoelmapäällikkö

Arkeologinen kokoelma

Malvan julistekokoelma

Rosaliina Koistinen
Museoamanuenssi

Kulttuurihistoriallinen kokoelma

Päivi Vickholm
Museoamanuenssi

Kuva- ja arkistokokoelma

Päivi Taipale
Museoamanuenssi

Radio- ja tv-museon kokoelma

Helena Peippo
Museoamanuenssi

Malvan taidekokoelma

Liisa Mäkitalo
Museoamanuenssi

Hiihtomuseon kokoelma

Laura Häkkinen
Museoamanuenssi