Aluetaidemuseo

Alueellinen taidemuseotoiminta

Aluetaidemuseotoiminnalla on Lahdessa jo pitkät perinteet. Päijäthämäläisiä on palveltu taiteeseen liittyvissä kysymyksissä vuodesta 1980. Nykyisellään tämä ennakkoluuloton 40-vuotias etsii mahdollisuuksia kehittää eri toimijoiden välistä yhteistyötä, toimia taiteen asiantuntijana sekä edistää taiteen tallentamista ja digitaalista saatavuutta koko maakuntansa alueella.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tutkimme ja tallennamme päijäthämäläistä taidetta ja sen ilmiöitä ennen ja nyt, edistämme omalta osaltamme julkista taidetta, annamme ohjausta ja neuvontaa taiteeseen liittyvissä kysymyksissä, tuotamme taiteeseen liittyviä palveluita koko Päijät-Hämeen alueelle sekä digitaalisesti että paikan päälle, pidämme yllä tietokantaa alueemme taidekokoelmista sekä järjestämme tarvittaessa koulutusta esimerkiksi taiteen esittämiseen tai säilyttämiseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi teemme maakunnallista yhteistyötä Orimattilan ja Heinolan taidemuseoiden kanssa.

Palvelujemme piiriin kuuluvat kaikki Päijät-Hämeen toimijat kunnista yhdistyksiin, seurakuntiin sekä yksityishenkilöihin.

Suhtaudumme lähtökohtaisesti kiinnostuneesti kaikkeen mihin liittyvät sanat taide ja Päijät-Häme ja toivomme, että meihin otetaan yhteyttä matalalla kynnyksellä.