Aluetaidemuseo

Alueellinen taidemuseotoiminta

Aluetaidemuseotoiminnalla on Lahdessa pitkät perinteet. Päijäthämäläisiä on palveltu taiteeseen liittyvissä kysymyksissä jo vuodesta 1980, nykyisin aluetaidemuseona toimii Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva. Museomme etsii mahdollisuuksia kehittää eri toimijoiden välistä yhteistyötä, toimii taiteen asiantuntijana sekä edistää taiteen tallentamista ja digitaalista saatavuutta koko maakunnan alueella.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tutkimme ja tallennamme päijäthämäläistä taidetta ja sen ilmiöitä ennen ja nyt, edistämme omalta osaltamme julkista taidetta, annamme ohjausta ja neuvontaa taiteeseen liittyvissä kysymyksissä, tuotamme taiteeseen liittyviä palveluita koko Päijät-Hämeen alueelle sekä digitaalisesti että paikan päälle, pidämme yllä tietokantaa alueemme taidekokoelmista sekä järjestämme tarvittaessa koulutusta esimerkiksi taiteen esittämiseen tai säilyttämiseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi teemme maakunnallista yhteistyötä Orimattilan ja Heinolan taidemuseoiden kanssa.

Palvelujemme piiriin kuuluvat kaikki Päijät-Hämeen toimijat kunnista yhdistyksiin, seurakuntiin sekä yksityishenkilöihin.