Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä

Museoiden tapahtumaviikko Päijät-Hämessä 5.–11.7.2021

Heinäkuussa Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä täyttää alueen museot tapahtumilla ja toiminnalla. Luvassa on elämyksiä moneen makuun: opastuksia, työnäytöksiä, musiikkia, kävelykierroksia, taiteilijatapaamisia, avoimia ovia sekä tietenkin tekemistä lapsille ja koko perheelle.

Viikon aikana on tapahtumia, toimintaa ja avoimia ovia yli kahdessakymmenessä museokohteessa koko maakunnan alueella. Teemana viikolla on luonto, ympäristö ja kestäväkehitys.

Päheet museot – museoviikossa Päijät-Hämeessä ovat mukana Asikkalasta Asikkalan kotiseutumuseo, Asikkalan kunnan museot, Päijät-Hämeen Ilmailumuseo ja Urajärven kartanomuseo, Hartolasta Itä-Hämeen museo, Heinolasta Heinolan museot, Hollolasta Hollolan ja Hämeenkosken kotiseutumuseot, Iitistä Iitin kotiseutumuseo ja kylätalo, Kärkölästä Kärkölän kotiseutumuseo, Lahdesta Apulandia, Lahden museot, Sotilaslääketieteenmuseo, Suomen Melontamuseo ja Suomen Moottoripyörämuseo, Orimattilasta Orimattilan taidemuseo ja kotiseutumuseo, Padasjoelta Padasjoen kotiseutumuseo ja Sysmästä Suomen harmonikkamuseo ja Sysmän kotiseutumuseo.

Tapahtumaviikon ohjelma ja tiedot Päheet museot -museoviikon kohteista päivittyvät näille sivuille kevään 2021 aikana.