Ohjelma Sunnuntai 9.7.

Suomen kuvataiteen päivän etkot -maalaustapahtuma

11.00 – 15.00

Lääninkivalteri Aschanin talo
Kauppakatu 3b, Heinola

Maksuton tapahtuma

 • Vapaata taiteilua omin välinein Lääninkivalteri Aschanin talon pihapiirissä. Ohjausta tarjolla halukkaille. Ohjaajana toimii kuvataiteilija Kaisamaisa Erämies.

  Paikalla on joitakin maalaustelineitä lainattavaksi. Talo tarjoaa kahvia ja mehua.

  Ota mukaasi omat vesivärisi tai muut taidetarvikkeet ja tule Lääninkivalteri Aschanin talon kesäiseen puutarhaan päästämään luovuutesi valloilleen.

  Lue lisää Lääninkivalteri Aschanin talosta

Suomen kuvataiteen päivän etkot Urajärven kartanon ympäristössä

11.00 – 15.00

Urajärven kartanomuseo
Kartanontie 77, Urajärvi

Maksuton tapahtuma

 • Tule nauttimaan Suomen Kuvataiteenpäivän etkoista Urajärven kartanon idyllisiin maisemiin! Voit tuoda omat välineet tai lainata kartanomuseon taidetarvikkeita. Klo 11-15 aikana voit maalata akvarelleja ja kokeilla erilaisia piirtämisen ja maalaamisen keinoja. Klo 13 Leena Hannula lukee Helene Schjerfbeckin kirjeitä ja kertoo hänen elämästään taiteilijana. 10.7. vietettävä Suomen Kuvataiteen päivä on taiteilijattaren kunniaksi vietettävä liputuspäivä.

  Museo on avoinna klo 11-17, pääsymaksu 8€/10€.

  Seuraa Urajärven kartanon ystävien Facebook-sivuja.

  Lue lisää Urajärven kartanomuseosta

Kävelykierros Koskipään kartanon puistossa

12.00 – 14.00 ja 16.00 – 18.00

Itä-Hämeen museo
Koskipääntie 2, Hartola

Maksuton tapahtuma

 • Opastettu kierros Koskipään kartanon puistoon. Ensimmäinen kierros lähtee klo 12 ja toinen kierros klo 16.

  Itä-Hämeen museo avoinna klo 11-18, sisäänpääsy 6€/Museokortti.

  Lue lisää Itä-Hämeen museosta.

Puutarhakierrokset Urajärven kartanon puutarhassa

11.15 ja 12.15

Urajärven kartanomuseo
Kartanontie 77, Urajärvi

Maksuton tapahtuma

 • Opastetut kierrokset Urajärven kartanon puutarhaan ja kulttuuripuistoon Leena Lehtisen johdolla. Ensimmäinen kierros alkaa klo 11.15 ja toinen 12.15. Kierroksen kesto noin 45 minuuttia. Ilmaiset opastuskierrokset lähtevät kahvilan edustalta.

  Museo on avoinna klo 11-17, pääsymaksu 8€/10€.

  Lue lisää Urajärven kartanomuseosta

Kärkölän entiset ja nykyiset seniorit

12.00 – 14.00

Kärkölän kotiseutumuseo
Museontie 17, Kärkölä

Maksuton tapahtuma

 • Kärkölän seniorien perinteinen tapaaminen. Tervetuloa jutustelemaan, muistelemaan menneitä ja suunnittelemaan tulevia!

  Lavanmäen lavastajan, ITE- taiteilija Seija Hakalan 63 installaatiota, näyttely 11.6. – 20.8.2023 Kauppamakasiinin yläkerrassa Kärkölän kotiseutumuseossa Huovilan puistossa.

  Lue lisää Kärkölän kotiseutumuseosta

Avoimet ovet Sysmän kotiseutumuseolla

11.00 – 15.00

Sysmän kotiseutumuseo
Makasiininmäentie, Sysmä

Vapaa pääsy

 • Museon perusnäyttelyssä on esillä Sysmän historiaa ja esineistöä aina esihistorialliselta ajalta lähtien. Maanviljelys-ja kotitalousesineistön lisäksi esillä on mm. paikkakunnan kouluihin ja kartanokulttuuriin liittyvää materiaalia. Museon piha-alueelta löytyy muinaistalo, aitta ja katoksessa kirkkovene.

  Museossa on esillä valokuvia Sysmä-seuran tapahtumista vuosien varrelta.

  Kotiseutumuseo toimii kahdessa kerroksessa vanhassa pitäjämakasiinissa. Kivisissä ulkoportaissa on monta askelmaa. Valitettavasti käynti museoon ei ole esteetön.

   

Avoimet ovet Wilman aitassa

11.00 – 16.00

Wilman aitta
Tupalankatu 14, Lahti

Vapaa pääsy

 • Mahdollisuus tutustua harvoin avoinna olevaan Wilman aittaan. Entisessä viljavarastossa on esillä Vilma Tupalan keräämää esineistöä ajalta, jolloin työkalutkin valmistettiin käsityönä.

  Wilman aitta sijaitsee Tupalan talon pihapiirissä , joka on osa vanhaa Simolan kyläyhteisöä.

Tutustu Arrakosken myllyyn ja teolliseen historiaan

10.00 – 15.00

Arrakosken mylly
Arrakoskentie 66, Padasjoki

Raittiustalo avoinna klo 10.00 – 14.00
Koskimäentie 3, Padasjoki

Vapaa pääsy

 • Museoviikon aikana mahdollisuus tutustua harvoin avoinna olevaan kohteeseen! Myllymuseolla on joka päivä avoimet ovet. Raittiustalo, kirpputori ja kahvila avoinna la-su klo 10-14.

  Myllymuseo ja Raittiustalo avoinna. Raittiustalolla Arrakosken raittiusseuran ja talon historiasta kertova näyttely sekä kirpputori. Mahdollisuus tutustua historiapolkuun ja kosken varrella sijaitsevaan myllyyn ja historiallisiin rakennuksiin. Kylän historiapolun karttoja on jaossa museolla.

   

   

Avoimet ovet Padasjoen kotiseututalolla

11.00 – 15.00

Padasjoen kotiseututalo
Koulukuja 2, Padasjoki

Vapaa pääsy

 • Entisen hirsikoulun museohuoneissa esineitä, valokuvia ja tarinoita Padasjoen paikallishistoriasta sekä poimintoja kätilö Anna Niirasen elämästä. Vaihtuvien näyttelyiden tilassa Lahden historiallisen museon näyttely Albert Theodor Böökin (1858-1943) Padasjoella ottamista valokuvista. Näyttelyä on ideoitu kuntalaisten kanssa Muistamo-työpajoissa. Kouluarkeen voi tutustua entisajan luokkahuoneessa, jossa koulutarvikkeilla saa myös leikkiä. Yhdistysten kahvio palvelee.

  Ryhmävaraukset Padasjoen kirjastosta, p. 044 0529 300.

Avoimet ovet Hämeenkosken kotiseutumuseolla

11.00 – 15.00

Hämeenkosken kotiseutumuseo
Keskustie 36, Hämeenkoski

Vapaa pääsy

 • Kotiseutumuseolla on perusnäyttelyn lisäksi avoinna myös esinemuseon yläkerrassa näyttely Kosken Hl pioneerit sodan ja rauhan aikana. Näyttelyssä esitellään koskelaisten pioneerien toimintaa 1930-luvulla, sotien 1939-1945 aikana sekä sotien jälkeistä sotainvalidien huoltotoimintaa ja sotaveteraanityötä nykypäivään asti.

  Näyttelyn tarkoituksena on tuoda esille poikkeusoloihin varautumisen merkitystä maanpuolustukselle ja kriisien jälkeisen aineellisen ja henkisen tuen tärkeää osuutta yhteisön palautumisessa normaalioloihin.

  Lue lisää Hämeenkosken kotiseutumuseosta.

Avoimet ovet Artjärven kotiseutumuseolla

12.00 – 15.00

Artjärven kotiseutumuseo
Ratulantie 312, Artjärvi

Vapaa pääsy

 • Avoimet ovet 100-vuotiaaseen Artjärven Kotiseutumuseoon. Opas paikalla.

  Museoalueelle on koottu perinnepihapiiri 1700- ja 1800-luvuilta peräisin olevista rakennuksista. Päärakennus on vuodelta 1757, ja se on siirretty Iitin Sääksjärven kylästä. Rakennuksen ovien ja ikkunanpielien puuleikkaukset ovat erittäin taidokasta työtä. Perinteisten talonpoikaisrakennusten lisäksi alueella on kartanonherran työhuoneena toiminut piilopirtti, johon paikallinen maalari Martti Koivisto on tehnyt seinämaalauksia. Nyt piilopirtissä on esillä kouluesineistöä. Alueelta löytyy lisäksi kaunis pärepaviljonki, jonka kartanon omistaja Alexander Armfelt rakennutti vuonna 1844 vaimolleen Alinelle hartaushuoneeksi.

  Parkkipaikka tien 1734 vieressä, huonompi jalkaisilla mahdollisuus ajaa perille.

  Lue lisää Artjärven kotiseutumuseosta

40 vuotta Hennalassa

12.00 – 16.00

Sotilaslääketieteen museo
Helsingintie 199, Lahti

10/7/0 €

 • Sotilaslääketieteen museo avattiin Hennalan kasarmialueella 19.6.1983. Vaikuttavien perusnäyttelyiden lisäksi museossa on uusi 40 vuotta Hennalassa näyttely.

  Lue lisää Sotilaslääketieteen museosta