Ohjelma Maanantai 3.7.

Koko perheen pihatapahtuma

15.00 – 18.00

Nastolan kotiseutumuseo
Anttilantie 7, Nastola

Vapaa pääsy

 • Nastolan kotiseutumuseon Kopoon talon ja makasiinin ovet ovat auki leppoisassa koko perheen tapahtumassa.

  Makasiinin yläkerrassa voi tutustua näyttelyyn Postikorttien Nastola. Postikorttien kuvat ja tekstit tuovat tuulahduksen menneisyyden Nastolasta ja sen ihmisistä. Pihamaalla kävijöitä viihdyttävät Ponitaivas-tallin eläimet sekä wanhat autot ja traktorit. Tuvassa järjestetään esinetunnistusta, josta voi voittaa palkinnoksi tuotekassin. Luvassa on monenlaista puuhaa niin nuoremmille kuin varttuneemmillekin vierailijoille.

  Tämän kesän toistaiseksi ainoa mahdollisuus tutustua rakennuksiin sekä kokoelmiin.

  Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Avoimet ovet Makasiinimuseolla

15.00 – 19.00

Padasjoen kotiseutumuseo
Kuusikuja 1, Padasjoki

Vapaa pääsy

 • Avoimet ovet Padasjoen kotiseutumuseolla koko museoviikon ajan. Viikon aikana luvassa työpajoja ja monenlaista tapahtumaa. Kahvila palvelee aukioloaikoina.

  Lue lisää Padasjoen Makasiinimuseosta

Tutustu Arrakosken myllyyn ja teolliseen historiaan

10.00 – 15.00

Arrakosken mylly
Arrakoskentie 66, Padasjoki

Vapaa pääsy

 • Museoviikon aikana mahdollisuus tutustua harvoin avoinna olevaan kohteeseen! Myllymuseolla on joka päivä avoimet ovet klo 10-15. Mahdollisuus tutustua historiapolkuun ja kosken varrella sijaitsevaan myllyyn ja historiallisiin rakennuksiin. Kylän historiapolun karttoja on jaossa museolla.

  Raittiustalo, kirpputori ja kahvila avoinna la-su klo 10-14. Raittiustalolla Arrakosken raittiusseuran ja talon historiasta kertova näyttely sekä kirpputori.

   

Avoimet ovet Hämeenkosken kotiseutumuseolla

11.00 – 15.00

Hämeenkosken kotiseutumuseo
Keskustie 36, Hämeenkoski

Vapaa pääsy

 • Kotiseutumuseolla on perusnäyttelyn lisäksi avoinna myös esinemuseon yläkerrassa näyttely Kosken Hl pioneerit sodan ja rauhan aikana. Näyttelyssä esitellään koskelaisten pioneerien toimintaa 1930-luvulla, sotien 1939-1945 aikana sekä sotien jälkeistä sotainvalidien huoltotoimintaa ja sotaveteraanityötä nykypäivään asti.

  Näyttelyn tarkoituksena on tuoda esille poikkeusoloihin varautumisen merkitystä maanpuolustukselle ja kriisien jälkeisen aineellisen ja henkisen tuen tärkeää osuutta yhteisön palautumisessa normaalioloihin.

  Lue lisää Hämeenkosken kotiseutumuseosta.

Päheet kanootinrakentajat v. 1930 –

10.00 – 17.00

Suomen melontamuseo
Kahvisaari, Lahti

Vapaa pääsy

 • Suomen Melontamuseossa esillä paikallisen retkimelonnan esittelyä v. 1960 alkaen, samoin esitellään kanoottien rakennuspiirrustuksia ja lopputuloksia v. 1930 alkaen. Museon piha-alueella Kahvisaaressa esitellään sään kestävää vanhempaa tee-itse -lasikuituisia kajakkeja. Pysyväisnäyttely on avoinna museossa. Museoalueelle Kahvisaareen on kulku Niemen satamasta.

  Kahvitarjoilua vapaaehtoisella maksulla. Ei ruuhkaa. Kahvisaaressa mahdollisuus istua Vesijärven rannalla ja nauttia omia eväitään kauniissa maisemassa.

  Lue lisää Melontamuseosta

Taidesalonki Talvion 40-vuotisjuhlanäyttely

11.00 – 17.00

Taidesalonki Talvio
Koskipääntie 4, Hartola

10/7/2€/Museokortti

 • 10.6.-20.8.2023 juhlitaan Taidesalonki Talviolla 40-vuotista kuvataiteen kesänäyttelyä. Taitelijat kesän näyttelyssä ovat: Kuutti Lavonen, Marjatta Hanhijoki, Tiina Kivinen, Jaana Paulus, Samuli Heimonen, Tuuli Meriläinen, Joakim Sederholm, Kari Södö, Elina Ruohonen, Jenni Vakkilainen, Ulla Pohjola, Tuomas Korkalo ja Johanna Rotko.

  Lue lisää Taidesalonki Talviosta