Ohjelma Maanantai 1.7.

Koko perheen pihatapahtuma

15.00 – 18.00

Nastolan kotiseutumuseo
Anttilantie 7, Nastola

Vapaa pääsy

 • Nastolan kotiseutumuseon Kopoon talon ja makasiinin ovet ovat auki leppoisassa koko perheen tapahtumassa. Voit osallistua kansallispuvun tuuletukseen pukeutumalla kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun.

  Makasiinin yläkerrassa voi tutustua näyttelyyn Postikorttien Nastola. Postikorttien kuvat ja tekstit tuovat tuulahduksen menneisyyden Nastolasta ja sen ihmisistä. Pihalla voi osallistua hevoskärryajeluun Ponitaivas-tallin Suomenhevosen kyydissä tai kokeilla esinetunnistusta, josta voi voittaa palkinnoksi tuotekassin. Lahden museoiden korjausrakentamisen asiantuntijalta voi kysyä vinkkejä ja neuvoja perinnerakentamiseen. Luvassa on monenlaista puuhaa niin nuoremmille kuin varttuneemmillekin vierailijoille.

  Tapahtumaan on vapaa pääsy. Nastola-seura pitää pihalla kahviota.

Enni Idin kissat ja taiteilijakotia ympäröivän luonnon moninaisuus

12.00 – 15.00

Enni Idin taiteilijatalo
Kellosalmentie 579, Padasjoki

5/0 €

Kukkakorun materiaalimaksu 2€

 • Enni Idin maalaamat kissat kehräävät ja houkuttelevat lapsivieraat tarttumaan siveltimiin ja maalaamaan taiteilijatelineen paperille kissoja tai mitä kissat tuovat kullekin mieleen. Tarjolla on myös valmiita puukehikkoja, joihin voi maalaten loihtia naamat kisuille tai jollekin muulle eläimelle. Enni Idin taiteilijakodin seinillä kiemurtelevan elämänlangan inspiroimana voi valmistaa itselleen värikkään kukkakorun.

  Lue lisää Enni Idin taiteilijatalosta

   

Tuohimestari Erkki Pekkarisen tuohitupa

10.00 – 14.00

Tuohitupa
Anttonintie 8, Vesivehmaa

Vapaa pääsy

 • Tuohimestarin tuvan museossa on numeroituna yli 450 tuohimestari Erkki Pekkarisen tuohityötä. Tuohi on saanut monta eri muotoa, esimerkiksi virsuista tuohipukuun ja pulmapeleihin. Tuohitupa auki myös muulloin sopimuksen mukaan. Erkki Pekkarinen p. 040 865 7546

Enni Id -taidenäyttely Padasjoen kotiseututalolla

12.00 – 16.00

Padasjoen kotiseututalo
Koulukuja 2, Padasjoki

5/0 €

 • Enni Id 120 vuotta -juhlanäyttely ”Hyvä on olo akalla. On turva kelkas” Padasjoella 1.-14.7.2024. Näyttelyssä on esillä monipuolisesti Padasjoella vaikuttaneen taiteilija Enni Idin tuotantoa. Näyttelyn tuottaa Lions Club Padasjoki. Pääsymaksutulot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Lisäksi avoinna ovat kotiseututalon perusnäyttely ja nostalginen museoluokka, jossa kouluhistorian muistoilla saa myös leikkiä.

  Kotiseututalolla palvelee Padasjoen 4H:n nuorten yrittäjien kahvio maanantaista lauantaihin.

  Lue lisää Padasjoen kotiseututalosta

Avoimet ovet Hämeenkosken kotiseutumuseolla

10.00 – 17.00

Hämeenkosken kotiseutumuseo
Keskustie 36, Hämeenkoski

Vapaa pääsy

 • Hämeenkosken kotiseutumuseossa on esillä museon perusnäyttely. Esinemuseon yläkerrassa on esillä kuvatauluja 2022-2023 järjestetystä näyttelystä, jossa esiteltiin koskelaisten pioneerien toimintaa 1930-luvulla, sotien 1939-1945 aikana sekä sotien jälkeistä sotainvalidien huoltotoimintaa ja sotaveteraanityötä nykypäivään asti.

  Lue lisää Hämeenkosken kotiseutumuseosta

Kosken kirkonkylän pienoismallin esittely

10.00 – 17.00

Kosken Seurala
Asikkalantie 1, Hämeenkoski

Vapaa pääsy

 • Näytteillä on Kosken kirkonkylän 1976-1984 rakennettu pienoismalli joka kuvaa kirkonkylän aluetta vuonna 1917. Paikalla on opastus.

  Lue lisää Kosken Kohinoista

Avoimet ovet ja riukuaidan tekoa Makasiinimuseolla

15.00 – 18.00

Makasiinimuseo
Kuusikuja, Padasjoki

Vapaa pääsy

 • Kotiseutumuseo ja kahvila ovat avoinna. Museon pihapiirissä voit tutustua ja tulla tekemään perinteistä riukuaitaa. Aidantekoa jatketaan iltaan saakka.

  Lue lisää Makasiinimuseosta

Rotta litrassa vai loukussa -etsintä Itä-Hämeen museolla

11.00 – 18.00

Itä-Hämeen museo
Koskipääntie 2, Hartola

6/4/0 €

 • Tulkaatteen etsimään löytyykö rotta litrasta Koskipään kellarista vai rotanloukusta. Etsintä on käynnissä koko päivän ja sopii kaikenikäisille.

  Sisäänpääsy museon pääsylipulla, Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

  Lue lisää Itä-Hämeen museosta

Asikkalan kotiseutumuseon laajennettu aukiolo

12.00 – 18.00

Asikkalan kotiseutumuseo
Kirkkotie 43, Asikkala

5/0 €

 • Asikkalan kotiseutumuseo on Päheet museot -viikolla normaaleista aukioloajoista poiketen avoinna myös maanantaina. Opas paikalla koko päivän. Sisäänpääsy museon pääsylipulla, lapsille ilmainen sisäänpääsy.

  Lue lisää Asikkalan kotiseutumuseosta

Mastola-passin tehtäviä lapsille

9.00 – 17.00

Radio- ja tv-museo Mastola
Radiomäenkatu 37, Lahti

10/8/0€

 • Mastola-passin avulla lapset voivat omatoimisesti tutustua radiomastojen historiaan sekä museon näyttelyihin. Tehtävät saa museon lipunmyynnistä. Tehtävät soveltuvat kouluikäisille.

  Sisäänpääsy museon pääsylipulla, vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.

  Lue lisää Radio- ja tv-museo Mastolasta