Ohjelma Lauantai 8.7.

Rokki-Mari Danielson-Kalmarin huvilan terassilla

14.00 – 15.00

Danielson-Kalmarin huvila
Kalmarintie 8, Vääksy

Vapaa pääsy

 • Rokki-Mari on viiden hengen viihdeorkesteri jonka asenne on punk. Mari laulaa, bassoa soittaa Kanttoripoika (Hot visions, Lentävä Sirkkeli), rummuissa Pekko (El bailandero) ja kitaroissa Jarkko (Seksihullut) ja Hipla Olio (KillerBuzz, Mäkikuisma).

  Lue lisää Danielson-Kalmarin huvilasta.

Musiikillinen brunssipiknik kartanon puutarhassa

11.00 – 13.00

Urajärven kartanomuseo
Kartanontie 77, Urajärvi

Vapaa pääsy

 • Tule viettämään mukava ja tunnelmallinen brunssihetki Urajärven kartanon kauniissa puutarhassa musiikista nauttien. Ota mukaasi maittavat retkieväät ja istuinalusta. Voit myös halutessasi ostaa herkkueväät Kartanon kahvila Hugosta &Lillystä.

  Museo on avoinna klo 11-17, pääsymaksu 8€/10€.

  Lue lisää Urajärven kartanomuseosta

Käsityöpäivä Hollolan kotiseutumuseolla

11.00 – 15.00

Hollolan kotiseutumuseo
Rälssintie 6, Hollola

Vapaa pääsy

 • Käsityöpäivän aikana Hollolan talomuseoalueella erilaisten kädentaitojen kuten puu- ja metallitöiden ammattilaiset ja harrastajat kertovat käsitöiden tekemisestä, pitävät pieniä työnäytöksiä ja mahdollisesti myyvät itse valmistamiaan tuotteita. Lisäksi talomuseoalueella askartelupiste koko perheelle.

  Lue lisää Hollolan kotiseutumuseosta

Non-stop -taidepaja Malvassa

10.00 – 17.30

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva
Pajatila Kumma
Päijänteentie 9, Lahti

16/10/8€/Museokortti

 • Avoin taidepaja, jossa työskennellään Valon huomassa -näyttelyn teemoja käsitellen. Tule juhlistamaan tulevaa Suomen kuvataiteen päivää ja tekemään oma teoksesi!

  Non stop -paja on avoin kaikille ja sinne voi tulla liukuvasti paja-aikana. Työskentelemään mahtuu kerrallaan 12 henkilöä. Pienet lapset voivat osallistua aikuisen seurassa.

  Sisäänpääsy sisältyy museon pääsylipun hintaan.

  Lue lisää Malvasta

Avoimet ovet Hämeenkosken kotiseutumuseolla

11.00 – 15.00

Hämeenkosken kotiseutumuseo
Keskustie 36, Hämeenkoski

Vapaa pääsy

 • Kotiseutumuseolla on perusnäyttelyn lisäksi avoinna myös esinemuseon yläkerrassa näyttely Kosken Hl pioneerit sodan ja rauhan aikana. Näyttelyssä esitellään koskelaisten pioneerien toimintaa 1930-luvulla, sotien 1939-1945 aikana sekä sotien jälkeistä sotainvalidien huoltotoimintaa ja sotaveteraanityötä nykypäivään asti.

  Näyttelyn tarkoituksena on tuoda esille poikkeusoloihin varautumisen merkitystä maanpuolustukselle ja kriisien jälkeisen aineellisen ja henkisen tuen tärkeää osuutta yhteisön palautumisessa normaalioloihin.

  Lue lisää Hämeenkosken kotiseutumuseosta.

Yleisöopastus Hiihtomuseossa

13.00 – 14.00

Hiihtomuseo
Salpausselänkatu 8, Lahti

10€

 • Sivakoi vauhdikkaan talviurheiluhistorian äärelle oppaan johdolla Hiihtomuseossa! Opastus kuuluu museon pääsymaksun hintaan.

  Lue lisää Hiihtomuseosta

Joogassa Soi!

11.00 – 12.00

Vääksyn vesimylly- ja sähkövoimalaitosmuseo
Vääksyntie 15, Asikkala

20/15€

 • Viuluimprovisaatio & jooga.

  Vääksyn historiaa huokuvalla vesimyllymuseolla saat aistia Vääksynjoen pauhun, kuulet viulun soinnin, tunnet miten ääni syventää ja suuntaa jooga-asanan tuntua omassa kehossa, mielessä ja energiassa.

  Linda ohjaa rauhoittavia, avaavia, energisoivia ja maadoittavia asanoita, Matleenan improvisoitujen sävelten tukemana.

  Ota mukaan joogamatto, viltti sekä joustava vaatetus, jossa pysyt lämpimänä. Myllyllä ei ole lämmitystä.

  Matleena Karjalainen, viulu
  Linda Taakala, joogaohjaus

  Lue lisää tapahtumasta

Vesimyllyllä soi!

18.00 – 19.00

Vääksyn vesimylly- ja sähkövoimalaitosmuseo
Vääksyntie 15, Asikkala

20/15€

 • Vesimyllyn museolla kuullaan Markku Lepistön konsertti joka on osa Herttoniemestä Särestöniemeen -konserttikiertuetta.

  Harmonikkataiteilija Markku Lepistö on tunnustettu kansanmuusikko, jolla on takanaan yli 40 vuotta kestänyt musiikkiura. Sooloprojektien lisäksi Lepistö on musisoinut useissa eri kokoonpanoissa Suomessa ja ulkomailla. Lepistö on julkaissut kuusi sooloalbumia sekä useita nuottikirjoja. Konsertissa kuullaan sekä perinteisempää että Lepistön säveltämää uutta kansanmusiikkia.

  Lue lisää tapahtumasta

Tutustu Arrakosken myllyyn ja teolliseen historiaan

10.00 – 15.00

Arrakosken mylly
Arrakoskentie 66, Padasjoki

Raittiustalo avoinna klo 10.00 – 14.00
Koskimäentie 3, Padasjoki

Vapaa pääsy

 • Museoviikon aikana mahdollisuus tutustua harvoin avoinna olevaan kohteeseen! Myllymuseolla on joka päivä avoimet ovet klo 10-15. Mahdollisuus tutustua historiapolkuun ja kosken varrella sijaitsevaan myllyyn ja historiallisiin rakennuksiin. Kylän historiapolun karttoja on jaossa museolla.

  Raittiustalo, kirpputori ja kahvila avoinna museoviikolla la-su klo 10-14. Raittiustalolla Arrakosken raittiusseuran ja talon historiasta kertova näyttely sekä kirpputori.

   

Päheet kanootinrakentajat v. 1930 –

10.00 – 17.00

Suomen melontamuseo
Kahvisaari, Lahti

Vapaa pääsy

 • Suomen Melontamuseossa esillä paikallisen retkimelonnan esittelyä v. 1960 alkaen, samoin esitellään kanoottien rakennuspiirrustuksia ja lopputuloksia v. 1930 alkaen. Museon piha-alueella Kahvisaaressa esitellään sään kestävää vanhempaa tee-itse -lasikuituisia kajakkeja. Pysyväisnäyttely on avoinna museossa. Museoalueelle Kahvisaareen on kulku Niemen satamasta.

  Kahvitarjoilua vapaaehtoisella maksulla. Ei ruuhkaa. Kahvisaaressa mahdollisuus istua Vesijärven rannalla ja nauttia omia eväitään kauniissa maisemassa.

  Lue lisää Melontamuseosta

   

Avoimet ovet Makasiinimuseolla

15.00 – 19.00

Padasjoen kotiseutumuseo
Kuusikuja 1, Padasjoki

Vapaa pääsy

 • Avoimet ovet Padasjoen kotiseutumuseolla koko museoviikon ajan. Viikon aikana luvassa työpajoja ja monenlaista tapahtumaa. Kahvila palvelee aukioloaikoina.

  Lue lisää Padasjoen Makasiinimuseosta

Avoimet ovet ja valokuvatunnistus

11.00 – 15.00

Sysmän kotiseutumuseo
Makasiininmäentie, Sysmä

Vapaa pääsy

 • Museon perusnäyttelyssä on esillä Sysmän historiaa ja esineistöä aina esihistorialliselta ajalta lähtien. Maanviljelys-ja kotitalousesineistön lisäksi esillä on mm. paikkakunnan kouluihin ja kartanokulttuuriin liittyvää materiaalia. Museon piha-alueelta löytyy muinaistalo, aitta ja katoksessa kirkkovene.

  Tapahtumaviikon aikana museossa on esillä vanhoja valokuvia, joiden paikkojen ja henkilöiden tunnistamiseen toivotaan yleisön apua.

  Kotiseutumuseo toimii kahdessa kerroksessa vanhassa pitäjämakasiinissa. Kivisissä ulkoportaissa on monta askelmaa. Valitettavasti käynti museoon ei ole esteetön.

   

40 vuotta Hennalassa

12.00 – 16.00

Sotilaslääketieteen museo
Helsingintie 199, Lahti

10/7/0 €

 • Sotilaslääketieteen museo avattiin Hennalan kasarmialueella 19.6.1983. Vaikuttavien perusnäyttelyiden lisäksi museossa on uusi 40 vuotta Hennalassa näyttely.

  Lue lisää Sotilaslääketieteen museosta