Ohjelma Torstai 6.7.

Avoimet ovet Mastolassa

9.00 – 17.00

Radio- ja tv-museo Mastola
Radiomäenkatu 37, Lahti

Vapaa pääsy

 • Huomio, huomio, täällä Lahti! Viritä itsesi jännittävän audiovisuaalisen historian taajuudelle radio- ja tv-museossa.

  Ilmainen sisäänpääsy Mastolaan koko päivän.

  Lue lisää Mastolasta

Esitelmä kivenhakkaajaveljeksistä ja luontoretki Käikälään

14.00 – 18.00

Kosken seurala
Asikkalantie 1, Hämeenkoski

Maksuton tapahtuma
lounas 10€/ennakkoilmoittautuminen

 • 14.00 mahdollisuus nauttia keittolounas Kosken Seuralassa 10€ (sisältäen keiton, juomat, leivät, kahvin ja pullan) Etukäteisvaraus lounaalle: www.facebook.com/Seurala

  15.00 KT järjestöneuvos Marja Irjala esitelmöi kuurojen kivenhakkaajaveljesten Kauko ja Valto Vanhasen elämänvaiheista. Äyräpääläislähtöiset veljekset elivät viimeiset aktiivivuotensa perintötilallaan Hämeenkosken Käikälässä.

  16.30 Luontoretki luonnonsuojelualueelle käynnistyy Seuralan pihasta kimppakyydein. Vanhasen veljesten noin 6 ha perintötilasta muodostettiin testamentin perusteella luonnonsuojelualue ”metsän linnuille ja eläimille” Esitelmän jälkeen käynnistyy luontoretki luonnonsuojelualueelle Käikälään.

  Lue lisää Koski-seurasta

Kurkistus Danielson-Kalmarin huvilan arkeen

14.00 – 15.00

Danielson-Kalmarin huvila
Kalmarintie 8, Asikkala

Vapaa pääsy

 • Yleisöopastus Danielson-Kalmarin huvilalla.

  Danielson-Kalmarin huvilan opastuksessa tehdään mielikuvitusmatka Danielson-Kalmarin huvilan arkeen. Matkanohjaajana toimii Asikkala-opas Merja Palokangas-Viitanen.

  Vääksyssä sijaitsevan Danielson-Kalmarin huvilan kesässä nähdään tänä vuonna Katja Tukiainen ja Matti Hagelberg taidenäyttely Katjan ja Matin Etsivätoimisto. Kesänäyttelyistäänkin tunnettu historiallinen huvila avautuu yleisölle kesäkuussa.  Näyttelyssä on esillä Katjan öljymaalauksia, akvarelleja ja veistoksia sekä Matin sarjakuvaoriginaaleja ja serigrafioita.

  Lue lisää Danielson-Kalmarin huvilasta

Päheet kanootinrakentajat v. 1930 –

10.00 – 17.00

Suomen melontamuseo
Kahvisaari, Lahti

Vapaa pääsy

 • Suomen Melontamuseossa esillä paikallisen retkimelonnan esittelyä v. 1960 alkaen, samoin esitellään kanoottien rakennuspiirrustuksia ja lopputuloksia v. 1930 alkaen. Museon piha-alueella Kahvisaaressa esitellään sään kestävää vanhempaa tee-itse -lasikuituisia kajakkeja. Pysyväisnäyttely on avoinna museossa. Museoalueelle Kahvisaareen on kulku Niemen satamasta.

  Kahvitarjoilua vapaaehtoisella maksulla. Ei ruuhkaa. Kahvisaaressa mahdollisuus istua Vesijärven rannalla ja nauttia omia eväitään kauniissa maisemassa.

  Torstaina museo on mahdollisesti avoinna klo 20.00 asti.

  Lue lisää Melontamuseosta

   

Tutustu Arrakosken myllyyn ja teolliseen historiaan

10.00 – 15.00

Arrakosken mylly
Arrakoskentie 66, Padasjoki

Vapaa pääsy!

 • Museoviikon aikana mahdollisuus tutustua harvoin avoinna olevaan kohteeseen! Myllymuseolla on joka päivä avoimet ovet klo 10-15. Mahdollisuus tutustua historiapolkuun ja kosken varrella sijaitsevaan myllyyn ja historiallisiin rakennuksiin. Kylän historiapolun karttoja on jaossa museolla.

  Raittiustalo, kirpputori ja kahvila avoinna museoviikolla la-su klo 10-14. Raittiustalolla Arrakosken raittiusseuran ja talon historiasta kertova näyttely sekä kirpputori.

Avoimet ovet Makasiinimuseolla

15.00 – 19.00

Padasjoen kotiseutumuseo
Kuusikuja 1, Padasjoki

Vapaa pääsy

 • Avoimet ovet Padasjoen kotiseutumuseolla koko museoviikon ajan. Viikon aikana luvassa työpajoja ja monenlaista tapahtumaa. Kahvila palvelee aukioloaikoina.

  Lue lisää Padasjoen Makasiinimuseosta

Avoimet ovet ja valokuvatunnistus

11.00 – 15.00

Sysmän kotiseutumuseo
Makasiininmäentie, Sysmä

Vapaa pääsy

 • Museon perusnäyttelyssä on esillä Sysmän historiaa ja esineistöä aina esihistorialliselta ajalta lähtien. Maanviljelys-ja kotitalousesineistön lisäksi esillä on mm. paikkakunnan kouluihin ja kartanokulttuuriin liittyvää materiaalia. Museon piha-alueelta löytyy muinaistalo, aitta ja katoksessa kirkkovene.

  Tapahtumaviikon aikana museossa on esillä vanhoja valokuvia, joiden paikkojen ja henkilöiden tunnistamiseen toivotaan yleisön apua.

  Kotiseutumuseo toimii kahdessa kerroksessa vanhassa pitäjämakasiinissa. Kivisissä ulkoportaissa on monta askelmaa. Valitettavasti käynti museoon ei ole esteetön.

   

Avoimet ovet Hämeenkosken kotiseutumuseolla

11.00 – 18.00

Hämeenkosken kotiseutumuseo
Keskustie 36, Hämeenkoski

Vapaa pääsy

 • Kotiseutumuseolla on perusnäyttelyn lisäksi avoinna myös esinemuseon yläkerrassa näyttely Kosken Hl pioneerit sodan ja rauhan aikana. Näyttelyssä esitellään koskelaisten pioneerien toimintaa 1930-luvulla, sotien 1939-1945 aikana sekä sotien jälkeistä sotainvalidien huoltotoimintaa ja sotaveteraanityötä nykypäivään asti.

  Näyttelyn tarkoituksena on tuoda esille poikkeusoloihin varautumisen merkitystä maanpuolustukselle ja kriisien jälkeisen aineellisen ja henkisen tuen tärkeää osuutta yhteisön palautumisessa normaalioloihin.

  Lue lisää Hämeenkosken kotiseutumuseosta.

40 vuotta Hennalassa

12.00 – 16.00

Sotilaslääketieteen museo
Helsingintie 199, Lahti

10/7/0 €

 • Sotilaslääketieteen museo avattiin Hennalan kasarmialueella 19.6.1983. Vaikuttavien perusnäyttelyiden lisäksi museossa on uusi 40 vuotta Hennalassa näyttely.

  Lue lisää Sotilaslääketieteen museosta