Ohjelma Perjantai 7.7.

Taiteilijan tehopäivystysvastaanotto -osallistava performanssi

11.00 – 18.00

Danielson-Kalmarin huvila
Kalmarintie 8, Asikkala

5/4 €

 • Päivystysvastaanotto on tarkoitettu niin perusterveille kuin äkillisesti sairastuneille ja loukkaantuneille, joiden tulee saada nopeasti hoitoa tai joille hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa. Vastaanotolle saavuttaessa täytetään esitietolomake, osallistuminen ei vaadi lähetettä tai muuta valmistautumista.

  Performanssitaiteilija Mari Aaltosen vastaanotto otti paikkansa ensimmäistä kertaa Taidelaitos Haihatuksen kesänäyttelyssä 2022. Danielson-Kalmarin huvilan vastaanotolla luvassa yhteen päivään tiivistetty tehopäivystys.

  Liput 5/4€. Samalla lipulla pääsee näyttelyyn koko kesän ajan.

  Lue lisää Danielson-Kalmarin huvilasta

Avoimet ovet Heinolan kaupunginmuseolla

11.00 – 16.00

Heinolan kaupunginmuseo
Kauppakatu 14, Heinola

Vapaa pääsy

 • Näyttely ”Elämän poluilta. Anja Juurikkala 100 vuotta” kaupunginmuseossa 7.5.-3.9.2023.

  Heinolan museoiden ystävä ja suurlahjoittaja Anja Juurikkala (1923–2015) täyttäisi tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi rakennamme kaupunginmuseoon näyttelyn, jossa hänen tuotantoaan tarkastellaan hänen henkilöhistoriansa kautta. Keskeisiä teemoja ovat suku ja perhe, rakkaat eläimet, matkat ja rohkeat kokeilut. Museon saliin rakennetaan myös juhlakattaus Juurikkalan Runo-astiastolla.

  Lue lisää Heinolan kaupunginmuseosta

Avoimet ovet Heinolan taidemuseolla

11.00 – 16.00

Heinolan taidemuseo
Kauppakatu 4, Heinola

Vapaa pääsy

 • Vapaa sisäänpääsy Heinolan taidemuseoon koko päivän ajan!

  Kesän näyttely Veden ja harjun välissä on avoinna 10.6.–27.8.2023. Sara ja Liisa Ilveskorven näyttely sitoutuu vahvasti Heinolaan harjun ja virran välille. Sara Ilveskopi tutkii vesistön roolia ja Liisa peilaa Heinolaa toisaalta nuoruusmuistojen kautta, toisaalta tätä päivää vieraana kaupungissa.

  Lue lisää Heinolan taidemuseosta

Avoimet ovet Makasiinimuseolla

15.00 – 19.00

Padasjoen kotiseutumuseo
Kuusikuja 1, Padasjoki

Vapaa pääsy

 • Avoimet ovet Padasjoen kotiseutumuseolla koko museoviikon ajan. Viikon aikana luvassa työpajoja ja monenlaista tapahtumaa. Kahvila palvelee aukioloaikoina.

  Lue lisää Padasjoen Makasiinimuseosta

Tutustu Arrakosken myllyyn ja teolliseen historiaan

10.00 – 15.00

Arrakosken mylly
Arrakoskentie 66, Padasjoki

Vapaa pääsy!

 • Museoviikon aikana mahdollisuus tutustua harvoin avoinna olevaan kohteeseen! Myllymuseolla on joka päivä avoimet ovet klo 10-15. Mahdollisuus tutustua historiapolkuun ja kosken varrella sijaitsevaan myllyyn ja historiallisiin rakennuksiin. Kylän historiapolun karttoja on jaossa museolla.

  Raittiustalo, kirpputori ja kahvila avoinna museoviikolla la-su klo 10-14. Raittiustalolla Arrakosken raittiusseuran ja talon historiasta kertova näyttely sekä kirpputori.

Päheet kanootinrakentajat v. 1930 –

10.00 – 17.00

Suomen melontamuseo
Kahvisaari, Lahti

Vapaa pääsy

 • Suomen Melontamuseossa esillä paikallisen retkimelonnan esittelyä v. 1960 alkaen, samoin esitellään kanoottien rakennuspiirrustuksia ja lopputuloksia v. 1930 alkaen. Museon piha-alueella Kahvisaaressa esitellään sään kestävää vanhempaa tee-itse -lasikuituisia kajakkeja. Pysyväisnäyttely on avoinna museossa. Museoalueelle Kahvisaareen on kulku Niemen satamasta.

  Kahvitarjoilua vapaaehtoisella maksulla. Ei ruuhkaa. Kahvisaaressa mahdollisuus istua Vesijärven rannalla ja nauttia omia eväitään kauniissa maisemassa.

  Lue lisää Melontamuseosta

   

Avoimet ovet Hämeenkosken kotiseutumuseolla

11.00 – 15.00

Hämeenkosken kotiseutumuseo
Keskustie 36, Hämeenkoski

Vapaa pääsy

 • Kotiseutumuseolla on perusnäyttelyn lisäksi avoinna myös esinemuseon yläkerrassa näyttely Kosken Hl pioneerit sodan ja rauhan aikana. Näyttelyssä esitellään koskelaisten pioneerien toimintaa 1930-luvulla, sotien 1939-1945 aikana sekä sotien jälkeistä sotainvalidien huoltotoimintaa ja sotaveteraanityötä nykypäivään asti.

  Näyttelyn tarkoituksena on tuoda esille poikkeusoloihin varautumisen merkitystä maanpuolustukselle ja kriisien jälkeisen aineellisen ja henkisen tuen tärkeää osuutta yhteisön palautumisessa normaalioloihin.

  Lue lisää Hämeenkosken kotiseutumuseosta.

Avoimet ovet ja valokuvatunnistus

11.00 – 15.00

Sysmän kotiseutumuseo
Makasiininmäentie, Sysmä

Vapaa pääsy

 • Museon perusnäyttelyssä on esillä Sysmän historiaa ja esineistöä aina esihistorialliselta ajalta lähtien. Maanviljelys-ja kotitalousesineistön lisäksi esillä on mm. paikkakunnan kouluihin ja kartanokulttuuriin liittyvää materiaalia. Museon piha-alueelta löytyy muinaistalo, aitta ja katoksessa kirkkovene.

  Tapahtumaviikon aikana museossa on esillä vanhoja valokuvia, joiden paikkojen ja henkilöiden tunnistamiseen toivotaan yleisön apua.

  Kotiseutumuseo toimii kahdessa kerroksessa vanhassa pitäjämakasiinissa. Kivisissä ulkoportaissa on monta askelmaa. Valitettavasti käynti museoon ei ole esteetön.

   

40 vuotta Hennalassa

12.00 – 16.00

Sotilaslääketieteen museo
Helsingintie 199, Lahti

10/7/0 €

 • Sotilaslääketieteen museo avattiin Hennalan kasarmialueella 19.6.1983. Vaikuttavien perusnäyttelyiden lisäksi museossa on uusi 40 vuotta Hennalassa näyttely.

  Lue lisää Sotilaslääketieteen museosta