Meistä jokainen rakentaa huomisen historiaa

Lahden museot tuottavat elämyksiä ja huolehtivat siitä, että lahtelainen ja päijäthämäläinen kulttuuriperintö säilyy myös seuraaville sukupolville. Muistamme Lahes kaiken.

Museomme

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Mastola-museon sisäänkäynti talvimaisemassa.

Radio- ja tv-museo Mastola

Lahden museoissa tapahtuu

Yleisöopastus klo 11

2.3.2024
Opastus
Malva

Talviloma: Avoin taidepaja

2.3.2024
Työpaja
Malva

Elämyksellinen liikuntaharjoitus: Talviset tanssit 

5.3.2024
Yleisötilaisuus, Työpaja, Muut tapahtumat
Hiihtomuseo
Arkeologit kävelevät pellolla sankassa lumisateessa.

Alueellinen vastuumuseo

Lahden museoiden toimintakenttänä on koko Päijät-Häme. Tuemme paikallismuseoiden ylläpitäjiä, toimimme julkisen taiteen asiantuntijana ja annamme korjausneuvontaa rakennusten omistajille. Lisäksi olemme viranomaistyötä tekevinä asiantuntijoina mukana kaavoituksessa ja rakennushankkeissa arkeologisen ja rakennetun kulttuuriperinnön osalta.

Valkoinen tuoli.

Kokoelmat

Lahden museoiden esinekokoelmissa on noin 100 000 esinettä, julistekokoelmissa yli 70 000 julistetta, taidekokoelmissa noin 9000 taideteosta ja kuvakokoelmassa noin puoli miljoonaa kuvaa. Kaikkia kokoelmia täydennetään suunnitelmallisesti ja tarkkaan harkiten. Kokoelmat ovat pysyviä ja niitä hoidetaan ja säilytetään sen mukaisesti.

Kädet pitelevät lasinegatiivia.

Kuvakokoelmat

Lahden museoiden kuvakokoelmissa on arviolta puoli miljoonaa erityyppistä kuvaa, lasinegatiiveistä digitaalikuviin. Kuvien aihepiiri on moninainen, sillä museon jokaisessa kokoelmassa on myös kuva-aineistoa. Kuvakokoelmassa on erityisen paljon lahtelaiseen ja päijäthämäläiseen nykypäivään ja historiaan liittyviä kuvia.

Tutustu Lahden museoiden somesisältöihin!