Tapahtumat

Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä

Tapahtuma on päättynyt

Heinäkuussa Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä tuo runsaasti tapahtumia maakunnan museoihin. Viikon aikana on tapahtumia, toimintaa ja avoimia ovia ympäri maakuntaa. 

Tutustu museoviikon päiväkohtaiseen ohjelmaan: lahdenmuseot.fi/paheetmuseot/

Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä täyttää alueen museot tapahtumilla heinäkuun alussa 1.-9.7.2023. Luvassa on monenlaista ohjelmaa: valokuvatunnistusta, avoimia ovia sekä erilaisia työpajoja ja -näytöksiä. Tarjolla on elämyksiä ja nostalgiamatkoja menneeseen, toimintaa ja tekemistä lapsille ja koko perheelle.

Päheet museot -museoviikon tämän vuoden teemana on arvokas arki. Paikallismuseoiden esineet ja tarinat kertovat arjen historiasta ja yhdistävät arjen askareet ja paikalliskulttuurin jatkumoksi menneisyydestä nykyisyyteen. Päheet museot –viikolla ei nousta arjen yläpuolelle, vaan sukelletaan arjen saloihin. Museoviikkoon osallistuvat museot kutsuvat katsomaan arkea uusin, arvostavin silmin. 

Päheet museot – museoviikossa Päijät-Hämeessä ovat mukana paikallismuseot ympäri maakuntaa. Viikon toteutusta koordinoi Lahden museot alueellisena vastuumuseona yhdessä Päijät-Hämeen museoiden työryhmän kanssa.

Tietoa Päheet museot -viikon tapahtumista saat seuraamalla Päheiden museoiden verkkosivua ja Lahden museoiden sosiaalisen median kanavia sekä viikkoon osallistuvien museoiden sosiaalisen median kanavia.

Lisätietoja:

Tutkija Marja Lähteenmäki, marja.lahteenmaki@lahti.fi, 044 482 6922