Tapahtumat

Rakennusperinnön hoitoavustusinfo

Tapahtuma on päättynyt

Vanhan, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen korjaamiseen on mahdollista hakea valtion avustuksia. Säilyttävään, talon ominaispiirteet huomioivaan korjaamiseen voi hakea avustuksia Museovirastolta ja ELY-keskuksesta. Avustusten hakuajat ovat vuosittain loka-marraskuussa.

Suunnitteletko rakennuksen tai pihapiirin korjausta? ELY-keskuksen myöntämällä rakennusperinnön hoitoavustuksella tuetaan säilyttäviä korjaustoimenpiteitä. Tuen avulla säilytetään suomalaista rakennusperintöä ja kulttuuriympäristöä jälkipolville. Rakennusperinnön hoitoavustusten hakuaika on 18.10-30.11.2022.

Tervetuloa kuulemaan rakennusperinnön hoitoavustuksen mahdollisuuksista infotilaisuuteen. Infotilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuus järjestetään verkossa Teamsilla.

Ota talteen tilaisuuden kokouslinkki tästä.

Ohjelma:

Ohjeita Museoviraston rakennusten entistämisavustusten hakuun sekä perehdytystä perinteisiin materiaaleihin ja työtapoihin
Anne Räsänen, Hämeenlinnan kaupunginmuseon rakennusrestaurointiasiantuntija

ELY-keskuksen rakennusperinnön hoitoavustus ja käytännön ohjeita avustuksen hakemiseen
Hannele Kuitunen, Hämeen ELY-keskus

Yleisön kysymyksiin ovat vastaamassa myös rakennustutkijat alueellisista vastuumuseoista sekä korjausasiantuntija Anssi Malinen Lahden museoista.

Avustuksia koskevia kysymyksiä voi lähettää etukäteen Hannele Kuituselle, hannele.kuitunen@ely-keskus.fi.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Hämeen ELY-keskuksen ja Kanta-Hämeen alueellisen vastuumuseon kanssa.