Tapahtumat

Työpaja: Toisin nähden – itse tehden (TÄYNNÄ)

Tapahtuma on päättynyt
Työpaja on osa Lahden museoiden Kokoelmakummi-toimintaa ja sen tuotto käytetään kokonaan museon taidekokoelmien konservointiin.

Työpaja on täynnä.

Oletko miettinyt, miten maalaus syntyy? Tule kokeilemaan!

Toisin nähden – itse tehden -taidepajassa maalataan isokokoinen teos kerroksellisesti ja prosessimaisesti edeten. Teoksen lähtökohtana on oma erityinen tai mieleen painunut hetki, jonka tunnelma taltioidaan käyttämällä erilaisia epäsiveltimiä. Inspiraatiota luomistyöhön haetaan Marjatta Tapiolan Toisin sanoin -näyttelystä, jonka ekspressiivisestä ilmaisusta ammennetaan myös omaan työskentelyyn. Maalaukseen etsitään elementtejä ja asioita, jotka ovat olleet hetkessä läsnä, mutta eivät ehkä silmin nähtävissä. 

Työpaja rakentuu kevyestä ennakkotehtävästä ja kolmesta työskentelykerrasta. Ennakkotehtävässä tarkastellaan Malvan näyttelyä itsenäisesti taidepajaan valmistavan ohjeistuksen avulla. Taidepajassa työskentely tapahtuu museopedagogi Laura Mellasen ohjauksessa ja yhdessä kokeillen. Työskentelyyn ei vaadita aiempaa osaamista – ainoastaan intoa luomisprosessiin! 

Hinta ja ilmoittautuminen

Työskentely tapahtuu 21.3., 28.3. ja 30.3. klo 17–18. Ennakkotehtävän voi suorittaa itselleen sopivana aikana. Osallistumismaksu koko kolmen kerran työpajasta on 60 €. Hinta sisältää materiaalit. Työpaja järjestetään Malvan kellarikerroksen pajatilassa, jonne on esteetön kulku. 

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen jelena.postari@lahti.fi. Ilmoittautuminen päättyy 14.3. ja osallistumismaksu tulee maksaa viimeistään 16.3. Työpajaan otetaan minimissään 5 ja maksimissaan 12 osallistujaa. Maksutiedot sekä lisätietoa ennakkotehtävästä ja työpajasta lähetetään ilmoittautumisen päätyttyä.

Työskentelyprosessi

Ennakkotehtävä: Marjatta Tapiolan näyttelyyn tutustuminen kevyen pohdintatehtävän avulla. 

21.3. Klo 17–18: Teoksen taustan maalaaminen ja tunnelman pohjustus. 

28.3. Klo 17–18: Tekstuurien ja materiaalisuuden rakentaminen uudeksi kerrokseksi maalaukseen. 

30.3. Klo 17–18: Teoksen elävöittäminen symbolin tai visuaalisen metaforan avulla. 

Ohjaaja on paikalla klo 18.30 asti. Valmiin teoksen saa mukaan viimeisen osallistumiskerran päätteeksi. 

Kokoelmakummi-toiminta

Työpaja on osa Lahden museoiden Kokoelmakummi-toimintaa, jossa paikalliset yritykset ja yksittäiset kaupunkilaiset voivat tukea kokoelmien säilymistä seuraaville sukupolville tukemalla taideteosten kunnostusta suorilla rahasummilla, ostamalla Lahden museoiden museokaupan Kokoelmakummi-tuotteita tai osallistumalla luennoille. Työpajan tuotto käytetään kokonaan taideteosten konservointiin.