Kulttuuriperintö kiinnosti Päheet museot –viikon kävijöitä 

Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä houkutteli tänä vuonna yli 4000 kävijää maakunnan museoihin.  

Heinäkuun alussa 1.-9.7.2023 järjestetty Päheet museot -museoviikko sai taas ihmiset liikkeelle. Museoviikkoon osallistui tänä vuonna 29 kohdetta ja tapahtumia tai avointen ovien päiviä oli viikon aikana yhteensä 102. Kävijöitä tapahtumissa oli yli 4300. Nähtävää ja koettavaa oli tarjolla maakunnan jokaisessa kunnassa. 

Museoiden saaman palautteen perusteella moni oli lähtenyt kiertämään useampia museokohteita juuri tapahtumaviikon ansiosta. Koko viikon jatkunut epävakainen sää ja sateen uhka verottivat jonkin verran kävijämäärää, sillä monet paikallismuseoiden tapahtumat järjestettiin ulkona museoiden pihapiirissä. Järjestäjätahot olivat kuitenkin kokonaisuudessaan tyytyväisiä tapahtumaviikkoon. Yhteinen tapahtumaviikko lisäsi erityisesti maakunnan pienten paikallismuseoiden näkyvyyttä ja sai kävijät liikkeelle.

Kolmatta kertaa järjestetty tapahtumaviikko on vakiinnuttanut asemansa maakunnan kesätapahtumien joukossa. Päheet museot -museoviikko järjestetään jälleen kesällä 2024. Museoviikko toteutetaan maakunnan museoiden yhteistyönä, jota koordinoi Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona toimiva Lahden museot. 

Lisätiedot:

Elisa Lindell
Vastuumuseotutkija

Alueellinen taidemuseotyö ja julkinen taide

Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä

Museoviikko järjestetään vuosittain heinäkuun alussa. Viikolla on runsaasti tapahtumia, toimintaa ja avoimia ovia maakunnan museoissa.

Ilmoittautuminen museoviikkoon käynnistyy maalis-huhtikuussa ja ohjelma julkaistaan alkukesästä.