Alueellisten museopalveluiden toiveita kartoitetaan Päijät-Hämeessä

Kuva: Lahden museot, kuvakokoelmat, Tiina Rekola.

Lahden museoiden keskeisenä tavoitteena on tarjota elämyksiä, sekä tehdä erilaiset aineistot ja palvelut saavutettaviksi kaikille Päijät-Hämeen asukkaille, myös Lahden ja museoiden seinien ulkopuolella. Museo kartoittaakin siksi nyt Päijät-Hämeen alueen asukkaiden kiinnostusta ja toiveita tulevaisuuden museopalveluihin kuten näyttelyihin, yleisötilaisuuksiin, työpajoihin ja muihin tapahtumiin. 

Museota voi auttaa ymmärtämään paremmin Päijät-Hämeen maakunnan asukkaiden kiinnostuksen kohteita sekä kehittämään parempia ja mielenkiintoisempia alueellisia museopalveluita vastaamalla kyselyyn. Kyselyn lopuksi vastaaja voi jättää yhteystietonsa ja osallistua näin arvontaan. Palkintoina jaetaan Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista -kirja sekä lippupaketteja museoon. Vastauksia ja yhteystietoja ei yhdistetä toisiinsa. 

Lahden museot eli Lahden kaupunginmuseo toimii Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona (entinen 
maakunta- ja aluetaidemuseo). Alueellisen vastuumuseon toimialueeseen kuuluu Päijät-Hämeen 9 kuntaa, joita ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Alueellisen vastuumuseon tehtävänä on toimia kulttuuriperinnön asiantuntijana sekä kehittää ja edistää museotoimintaa, toimialansa yhteistyötä sekä kulttuuriperinnön tallentamista ja digitaalista saatavuutta ja tarjota museopalveluita koko Päijät-Hämeen alueella.

Lisätiedot

Anna-Riikka Vaden
Projektipäällikkö
Elisa Lindell
Vastuumuseotutkija