Jujut-taidekierros avautuu Asikkalassa, Heinolassa ja Orimattilassa 8.7.

Andy Bestin ja Merja Puustisen Strange Fruit -veistokset löytyvät heinäkuussa Heinolan kaupunginkirjastolta. Kuva: Josh Cockroft

Ympäristöaiheinen taidekierros on tuotettu Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi. Teokset matkustavat Lahden lisäksi muuallekin Päijät-Hämeeseen, sillä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva on myös Päijät-Hämeen aluetaidemuseo.  

– On upeaa voida tuoda taide-elämyksiä yllättäviin paikoihin niin Lahdessa kuin muissakin Päijät-Hämeen kunnissa! Päijät-Hämeen aluetaidemuseona Malva edistää taide-elämää myös Lahden naapurialueilla. Jujut-taidekierros on yksi tänä kesänä nähtävä aluetaidemuseotyön muoto, kertoo aluetaidemuseotutkija Elisa Lindell.  

Taidekierroksen teoksissa nähtävää ja kuultavaa 

Jujut-taidekierroksella on mukana kaikkiaan neljä teosta, joista kolme matkustaa uusiin sijainteihin tällä viikolla. Jenni Tieahon pajuveistos Tuuliajolla tulee löytymään Orimattilan Veteraanipuistosta, Andy Bestin ja Merja Puustisen Strange Fruit -hedelmäteokset sijoitetaan Heinolan kaupunginkirjaston katolle ja Silja Selosen vaikuttava ääniteos Ode in Code on kuultavissa Vääksyn kanavalla Asikkalassa.  

Malvan taidekokoelmiin kuuluva Marianne Sirin veistos The World We’re Giving to Future  Generations on esillä Lahden Sibeliustalossa elokuun alkuun asti.  

Avajaispäivänä tarjolla taideohjelmaa 

Vaikka teoksia installoidaan uusiin kohteisiinsa jo alkuviikon aikana, Jujut viettää avajaispäiväänsä torstaina 8.7. Avajaispäivänä taideteokset esitellään kussakin kunnassa, minkä lisäksi Orimattilassa on samana päivänä monipuolisia taidetapahtumia.  

Teosesittelyt alkavat Heinolan kaupunginkirjastolta klo 11, kun Malvan amanuenssi Paula Korte kertoo kiinnostuneille Strange Fruit -teoksista. Klo 13 Korte esittelee Silja Selosen urkuteoksen Vääksyn kanavalla.  

Orimattilan ohjelma alkaa klo 13, kun taiteilija Jenni Tieahoa haastattelee Malvan aluetaidemuseotutkija Elisa Lindell. Klo 14 Veteraanipuistossa askarrellaan, kun Tuuliajolla-veistoksen luonut Tieaho ohjaa koko perheelle sopivan kaarnalaivatyöpajan. Klo 15 opastetulla kierroksella tutustutaan Orimattilan julkisiin teoksiin.  

Lisätietoa ohjelmasta ja taideteosten tarkat sijainnit löytyvät Malvan verkkosivuilta.

Lisätiedot 

Elisa Lindell
Vastuumuseotutkija