Päheet museot -museoviikon 2022 ohjelma on julkaistu

Opastuksia, perinnepäiviä, taiteilijatapaamisia, lastentapahtumia, näyttelyitä, avoimia ovia… Kaikkea tätä ja paljon muuta on luvassa, kun Päheet museot -museoviikko levittäytyy jälleen Päijät-Hämeen alueelle heinäkuun alussa 2.–10.7.2022.

Päheet museot -museoviikon päiväkohtainen ohjelma on nyt julkaistu. Ohjelma löytyy museoviikon verkkosivuilta www.lahdenmuseot/paheetmuseot/.

Päheet museot -museoviikossa on mukana 27 museokohdetta Päijät-Hämeen alueelta – joukossa vanhoja tuttuja ja uusiakin päheitä kohteita! Monipuolisessa ohjelmassa on runsaasti valinnan varaa, tutustua voi oman paikkakunnan tai mökkipaikkakunnan museoihin tai kiertää vaikka kaikki. Museoviikkoon mahtuu myös paljon maksutonta tai museon lipun hintaan sisältyvää ohjelmaa; useassa kohteessa järjestetään viikon aikana myös avoimia ovia ja ilmaisen sisäänpääsyn päiviä.

Museoviikon tämän vuoden teema, vesi, näkyy monissa tapahtumissa kuten Heinolan taidemuseon taidetyöpajoissa, tehtäväpolulla Hollolan kotiseutumuseossa, opastuilla kävelyretkillä Hartolan Tainionvirran rantamilla tai Vääksyn vesimyllymuseolla ankeriaista oppien sekä useissa näyttelyissä kuten Padasjoella museoviikolla avautuvassa valokuvanäyttelyssä.

Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia. Ajantasaiset ohjelmatiedot päivittyvät Päheet museot -museoviikon verkkosivulle. Tietoa Päheet museot -viikon tapahtumista saa lisäksi seuraamalla Lahden museoiden sosiaalisen median kanavia ja Näyttelyitä ja museoita Päijät-Hämeessä -Facebookryhmää sekä viikkoon osallistuvien museoiden sosiaalisen median kanavia.

Päheet museot – Museoviikko Päijät-Hämeessä 2.–10.7. 2022
www.lahdenmuseot/paheetmuseot

Päheet museot – Museoviikko Päijät-Hämeessä on maakunnan museoiden yhteinen tapahtumaviikko, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021. Museoviikon toteutusta koordinoi Lahden museot Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona yhdessä Päijät-Hämeen museoiden työryhmän kanssa.

Lisätiedot:

Anna-Riikka Vaden
Projektipäällikkö
Elisa Lindell
Vastuumuseotutkija