Perinteitä, taidetta, työpajoja – Päheet museot -viikon 2023 ohjelma on julkaistu

Taidepajoja, livemusiikkia, osallistava performanssi, avoimia ovia, opastuksia, puutarhakierroksia ja paljon muuta on luvassa, kun Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä levittäytyy ympäri maakuntaa heinäkuun alussa 1.-9.7.2023.

Päheet museot -viikon päiväkohtainen ohjelma on nyt julkaistu. Ohjelma löytyy museoviikon verkkosivuilta www.lahdenmuseot/paheetmuseot/

Päheet museot -museoviikossa on mukana 27 museokohdetta Päijät-Hämeen alueelta – suuri osa alueen museoista! Tapahtumia ja tekemistä riittää viikon jokaiselle päivälle. Nyt on hyvä mahdollisuus tutustua lähiseudun tai mökkipaikkakunnan museoihin tai kiertää vaikka kaikki: useaan kohteeseen pääsee viikon aikana tutustumaan ilmaiseksi tai pääsylipun hintaan sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa.

Tämän vuoden teema arvokas arki näkyy monissa tapahtumissa, kuten Danielson-Kalmarin huvilan ja Vääksyn vesimyllymuseon opastuksissa, Asikkalan kotiseutumuseon perinnepäivässä ja Padasjoen makasiinimuseon käsityöpajoissa. Sahtimestaruuskilpailut pitävät yllä arvokasta päijäthämäläistä arkiperinnettä, sahdinvalmistusta. Arjen maisemia ja hetkiä on ikuistettu valokuviin, joita on esillä Padasjoen kotiseututalolla ja Sysmän kotiseutumuseolla. 

Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia. Ajantasaiset ohjelmatiedot päivittyvät Päheet museot -museoviikon verkkosivulle. Tietoa Päheet museot -viikon tapahtumista saa lisäksi seuraamalla Lahden museoiden sosiaalisen median kanavia ja Näyttelyitä ja museoita Päijät-Hämeessä -Facebook-ryhmää sekä viikkoon osallistuvien museoiden sosiaalisen median kanavia. 

Päheet museot – Museoviikko Päijät-Hämeessä 1.–9.7. 2023 
www.lahdenmuseot/paheetmuseot 

Päheet museot – Museoviikko Päijät-Hämeessä on maakunnan museoiden yhteinen tapahtumaviikko, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021. Museoviikon toteutusta koordinoi Lahden museot Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona yhdessä Päijät-Hämeen museoiden työryhmän kanssa. 

Lisätiedot:

Elisa Lindell
Vastuumuseotutkija

Alueellinen taidemuseotyö ja julkinen taide