Tapahtumat

Päijät-Hämeen museoiden työryhmän kokous

Tapahtuma on päättynyt

Päijät-Hämeen museoiden työryhmän kokouksessa jatketaan rakennuskansioiden parissa, katsotaan missä vaiheessa kukin kansioiden kanssa on ja missä tarvitaan apua. Asian tiimoilta voi olla yhteydessä myös etukäteen marja.lahteenmaki@lahti.fi. Keskustellaan myös Museoviraston paikallismuseoille suunnatusta hankeavustushausta ja tulevista koulutuksista.

Syksyllä 2022 alkaneen ja keväällä 2024 päättyvän kauden aikana työryhmässä keskitytään museorakennuksiin ja näiden suunnitelmalliseen ylläpitoon. Tavoitteena on luoda yhteistyössä kullekin osallistuvalle museolle työkalut rakennusten tilan aktiivisempaan seurantaan sekä toteutettavissa olevat suunnitelmat rakennuksen/rakennusten ylläpitoon sekä mahdollisiin ja tarpeellisiin korjaustoimenpiteisiin. Lisäksi kauden loppupuolella keskitytään myös museon ympäristöön, turvallisuuteen ja saavutettavuuteen.

Työryhmän kokoukseen ovat tervetulleita osallistumaan kaikki Päijät-Hämeen alueella museotoimintaa ylläpitävien tahojen edustajat. Päijät-Hämeen museoiden työryhmän tarkoituksena on kehittää alueen museoiden yhteistyötä sekä tarjota vertaistukea ja kontakteja alueen museotoimijoiden kesken. Työryhmä valitsee edistettäviä hankkeita, joihin keskitytään määräajaksi (vuosi – kaksi vuotta). Työryhmän toimintaa koordinoi Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo.

Päijät-Hämeen museoiden työryhmän toiminnasta voit lukea lisää täältä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset kokoukseen ma 18.9. mennessä: marja.lahteenmaki@lahti.fi.

Tarjolla kokouskahvit!