Tapahtumat

Viipuri-luennot: Viipurilaisia rakentajia Lahdessa

Tapahtuma on päättynyt
Luento on osa Kokoelmakummien luentosarjaa, jonka tuotot käytetään kokonaan museon kokoelmien tukemiseen.

Tule selvittämään, miten Viipuri näkyy lahtelaisessa arkkitehtuurissa! Luento on osa Viipurin perintö Lahdessa -luentosarjaa, jonka tuotot käytetään kokonaan museon kokoelmien tukemiseen.

Viipuria ja Lahtea yhdistävät monet arkkitehdit ja kaupunkikuvan piirteet, kuten Paavo Uotilan herkkä jugend, Otto-Iivari Meurmanin 1900-luvun alkupuolen sosiaalinen asuntotuotanto ja Olavi Laisaaren modernismin tehorakentaminen. Mutta saiko Lahti myös Pyöreän tornin? Vastauksia saadaan tutkija ja dosentti Riitta Niskasen luennolla keskiviikkona 25.10.

Viipurin perintö Lahdessa -luentosarja

Luentosarja on osa Lahden museoiden Kokoelmakummi-toimintaa. Luentosarjan tuotto käytetään Lahden museoiden Viipuri-kokoelmien konservointiin. Lipun ostamalla olet mukana säilyttämässä yhteistä taide- ja kulttuuriperintöämme tuleville sukupolville! 

Luentosarjan ohjelma

4.10. klo 18 | Kahden kokoelmamaalauksen konservointiprosessi

taidekonservaattori, museologian dosentti Nina Robbins

11.10. klo 18 | Tyko Sallinen ja maalaus Alttaritaulun luonnos (1937)

väitöskirjatutkija Eeva Hallikainen, Turun yliopisto

18.10. klo 18 | Viipuri Lahden julkisessa taiteessa

tutkija Elisa Lindell, Lahden museot

25.10. klo 18 | Viipurilaisia rakentajia Lahdessa

tutkija, dosentti Riitta Niskanen

Pääsyliput ja saapuminen

Luennot järjestetään Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa, pajatila Kummassa Malvan kellarikerroksessa. Tilaan on esteetön kulku. Luentojen kesto on noin 1 h. 

Yksittäisen luennon hinta on 10 €, hinta ei sisällä pääsymaksua Malvaan. Luentosarjan yhteislippu maksaa 30 €. Yhteislipun ostaneet saavat Kokoelmakummi-pinssin kaupan päälle. 
Päijät-Hämeen Taidemuseoyhdistyksen jäsenille yksittäisen lipun hinta on 8 €, koko luentosarja 25 €.

HUOM! Lippuja ei myydä ennakkoon. Lipun voi maksaa käteisellä tai kortilla ennen tilaisuutta Malvan museokauppaan pystytetyltä erilliseltä myyntitiskiltä. Lipunmyynti käynnistyy 45 minuuttia ennen tilaisuutta.

Tapahtumalippu ei sisällä sisäänpääsyä näyttelyihin. Malvan näyttelyiden pääsylippujen hintoihin voi tutustua täällä.

Ei ennakkoilmoittautumista. Osallistujat ohjataan Malvan aulasta luennolle ennen tilaisuuden alkua. Luennolle mahtuvat 40 ensimmäiseksi paikalle saapunutta – saavuthan siis paikalle ajoissa.

Kumppanimme tapahtuman järjestämisessä on Päijät-Hämeen taidemuseoyhdistys.