Arkeologinen tutkimus

Lahden kaupunginmuseon arkeologian yksikkö tekee arkeologista tutkimusta Päijät-Hämeen maakunnan alueella. Tutkimuksellisten kaivausten lisäksi arkeologiseen toimintaan kuuluu paikallisen maankäytön seuraaminen ja neuvonta sekä maankäytöstä aiheutuvat pelastuskaivaukset, tarkastuskäynnit ja inventoinnit. Yksikölle voi toimittaa tutkittavaksi löytöjä, joita epäilee esihistoriallisiksi sekä pyytää arkeologeja maastoon tarkastamaan kohdetta, jota epäilee kiinteäksi muinaisjäännökseksi. 

Mahdollisimman monet yksikön arkeologien tekemistä tutkimuksista pyritään julkaisemaan. Tutkimukset ilmestyvät joko artikkeleina tai kirjoina. Arkeologian yksikön maineikkaimpia tutkimuskohteita 1990-luvulla olivat Lahden Renkomäen Ristolan kivikautinen asuinpaikka ja Hollolan Kapatuosian linnavuori. Tärkeä hanke on ollut myös Porvoonjoen varren esihistoriallinen inventointi, ja tutkimuksia jatketaankin tulevaisuudessa ainakin Porvoonjoen alueen kivikautisilla asuinpaikoilla.

Lahden kaupunginmuseon palveluksessa on yksi kokopäiväinen arkeologi. Useita arkeologeja, alan opiskelijoita ja koululaisia työskentelee museon kaivauksilla lyhytaikaisissa työsuhteissa.

YHTEYSTIEDOT

Hannu Takala 
Tutkimuspäällikkö
Puh. 050 5594 158 
Faksi: (03) 814 4535 
- esihistoria, arkeologiset kaivaukset ja suojeluasiat

Kuukauden ilmiö - Huhtikuu!

Mitä merkityksiä huhtikuu kantaa? Historiallisen museon vitriininäyttely ilman museon sisäänpääsymaksua!

Radio- ja tv-museon museokauppa on nyt verkossa

Museokauppaan pääset netissä museon ollessa suljettuna.

Hiihtomuseo on jälleen avoinna

Hiihtomuseon ovet ovat auki. Huomioi, että perusnäyttelyn vitriinien asennuksen aikana 8.5.-12.5. ja 15.5.-28.5. Hiihtomuseo on suljettu yleisöltä

 

 

web_1_varhaiskampakeramiikka.jpg