Korjausrakentamisen ohjaus ja neuvonta

Vanhat rakennukset poikkeavat monelta osin nykyajan rakennustavoista niin materiaalien kuin työmenetelmien kohdalla. Tämän vuoksi niiden korjaaminen vaatii erityistä suunnitelmallisuutta ja asiantuntemusta, jotta rakennus säilyttäisi sekä käytettävyytensä että kulttuurihistorialliset arvonsa. Säilyttävällä korjaamisella tarkoitetaan korjaustapaa, jossa rakenteita ja rakennusosia korjataan tai uusitaan ainoastaan niiltä osin, mikä on välttämätöntä. Huolellisella suunnittelulla vältytään ylikorjaamiselta, mikä säästää usein myös rahaa verrattuna tarpeettoman laajaan uudistavaan korjaukseen.

Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo ohjaa ja neuvoo kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten korjaamisessa Päijät-Hämeen alueella. Neuvoja voi kysyä puhelimitse tai sähköpostilla, ja myös käynnit kohteessa ovat mahdollisia. Museolta voi myös saada neuvoa rakennusperinnön korjausavustuksiin liittyen.

 

Tutkija, korjausrakentamisen asiantuntija Anssi Malinen

Puh. 044 4826372

etunimi.sukunimi(at)lahti.fi

Kuva: Päivi Siikaniemi/Lahden kaupunginmuseo

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

JUSSI JOKISEN työ Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi 2021

Vuonna 2021 järjestettävän 21. Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi valittiin yksimielisesti Jussi Jokisen ehdotus.

Hiihtomuseossa valittiin uusia jäseniä kunniagalleriaan - Nordic Ski Hall of Fameen

Hiihtomuseon kunniagalleriaan Nordic Ski Hall of Fame valitaan neljä uutta urheilijaa juhlallisesti kisalauantaina iltamäenlaskun tauolla.