Korjausrakentamisen ohjaus ja neuvonta

Vanhat rakennukset poikkeavat monelta osin nykyajan rakennustavoista niin materiaalien kuin työmenetelmien kohdalla. Tämän vuoksi niiden korjaaminen vaatii erityistä suunnitelmallisuutta ja asiantuntemusta, jotta rakennus säilyttäisi sekä käytettävyytensä että kulttuurihistorialliset arvonsa. Säilyttävällä korjaamisella tarkoitetaan korjaustapaa, jossa rakenteita ja rakennusosia korjataan tai uusitaan ainoastaan niiltä osin, mikä on välttämätöntä. Huolellisella suunnittelulla vältytään ylikorjaamiselta, mikä säästää usein myös rahaa verrattuna tarpeettoman laajaan uudistavaan korjaukseen.

Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo ohjaa ja neuvoo kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten korjaamisessa Päijät-Hämeen alueella. Neuvoja voi kysyä puhelimitse tai sähköpostilla, ja myös käynnit kohteessa ovat mahdollisia. Museolta voi myös saada neuvoa rakennusperinnön korjausavustuksiin liittyen.

 

Tutkija, korjausrakentamisen asiantuntija Anssi Malinen

Puh. 044 4826372

etunimi.sukunimi(at)lahti.fi

Kuva: Päivi Siikaniemi/Lahden kaupunginmuseo

Tarinoita torin alta -aineistopaketti koulujen käyttöön

Lahden museoiden koostama aineistopaketti Tarinoita torin alta on julkaistu Finna Luokkahuoneessa.

Pysäkkinäyttöjen taidehanke Risteyksessä käynnistyy 1.1.2021

Tammikuussa nähdään Laura Konttisen teos Talo ja museon kokoelmista Markus Heikkerön teos Churning of the Sea.

Katso kuvia Ihanasti laulettu -yhteislaulutilaisuudesta

Radio- ja tv-museo Mastolan pihalla järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulettiin Leevi and the Leavingsien rakastettua tuotantoa Minja Kosken, Mikael Saaren ja Niklas Hagmarkin johdolla.

Julistetriennalen ilmoittautumista jatkettu 14.12. asti

Ilmoittautumista Lahden kansainväliseen julistetriennaleen on jatkettu viime hetken ilmoittautumisen tasoittamiseksi.

Suomen naiset ladulla ja mäessä -julkaisu ilmestynyt

Suomen naiset ladulla ja mäessä tarjoaa elävän ja monipuolisen yleiskatsauksen naisten kilpahiihdon ja mäkihypyn historiaan Suomessa. Teoksessa perehdytään myös harrastehiihtoon, valmennuksen saloihin sekä eri aikakausien hiihtomuotiin.