Päijät-Hämeen alueellisen vastuumuseon lausunnot

Lahden kaupunginmuseo - Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo on toimialueensa antikvaarinen asiantuntijaviranomainen, joka edistää ja ohjaa alueen kulttuuriympäristöinventointeja, tekee tutkimusta sekä antaa lausuntoja kaavoista, rakennus- ja purkuluvista, metsänkäyttöilmoituksista ym. kulttuuriympäristöön kohdistuvista toimenpiteistä.

Museon arkeologisen kulttuuriperinnön ja rakennuskulttuurin lausunnot on julkaistu vuodesta 2013 alkaen museon verkkosivuilla lausuntokohteen kunnan mukaan. Laajempia alueita ja muita aihepiirejä koskevat lausunnot ovat kohdassa Muut lausunnot. Lausunnoista julkaistaan verkossa lyhyt yhteenveto sekä koko lausunto pdf-muodossa.

 

Asikkala

Mäntsälä (31.12.2019 asti)
Hartola Nastola
(1.1.2016 - , ks. Lahti)
Heinola Orimattila
Hollola Padasjoki
Hämeenkoski
(1.1.2016 - , ks. Hollola)
Sysmä
Kärkölä Muut lausunnot
Lahti  

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

JUSSI JOKISEN työ Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi 2021

Vuonna 2021 järjestettävän 21. Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi valittiin yksimielisesti Jussi Jokisen ehdotus.

Hiihtomuseossa valittiin uusia jäseniä kunniagalleriaan - Nordic Ski Hall of Fameen

Hiihtomuseon kunniagalleriaan Nordic Ski Hall of Fame valitaan neljä uutta urheilijaa juhlallisesti kisalauantaina iltamäenlaskun tauolla.