Päijät-Hämeen alueellisen vastuumuseon lausunnot

Lahden kaupunginmuseo - Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo on toimialueensa antikvaarinen asiantuntijaviranomainen, joka edistää ja ohjaa alueen kulttuuriympäristöinventointeja, tekee tutkimusta sekä antaa lausuntoja kaavoista, rakennus- ja purkuluvista, metsänkäyttöilmoituksista ym. kulttuuriympäristöön kohdistuvista toimenpiteistä.

Museon arkeologisen kulttuuriperinnön ja rakennuskulttuurin lausunnot on julkaistu vuodesta 2013 alkaen museon verkkosivuilla lausuntokohteen kunnan mukaan. Laajempia alueita ja muita aihepiirejä koskevat lausunnot ovat kohdassa Muut lausunnot. Lausunnoista julkaistaan verkossa lyhyt yhteenveto sekä koko lausunto pdf-muodossa.

 

Asikkala

Mäntsälä (31.12.2019 asti)
Hartola Nastola
(1.1.2016 - , ks. Lahti)
Heinola Orimattila
Hollola Padasjoki
Hämeenkoski
(1.1.2016 - , ks. Hollola)
Sysmä
Kärkölä Muut lausunnot
Lahti  

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Sisulla sankariksi -näyttely Hiihtomuseolla

Hiihtomuseon pohjakerroksesta löytyy Suomen hiihdon kulta-ajan näyttely.