Rakennustutkimus

Lahden kaupunginmuseon tutkimus- ja kulttuuriympäristöyksikkö tutkii ja dokumentoi Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen maakuntamuseon toimialueen kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävää rakennusperintöä sekä neuvoo rakennusten omistajia korjaus- ja suojelukysymyksissä. Museoviraston kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti Päijät-Hämeen maakuntamuseo on toimialueensa antikvaarinen asiantuntijaviranomainen, joka edistää ja ohjaa alueen kulttuuriympäristöinventointeja, tekee tutkimusta sekä antaa lausuntoja kaavoista, rakennus- ja purkuluvista ym. kulttuuriympäristöön kohdistuvista toimenpiteistä.

Museovirasto vastaa valtakunnallisesti arvokkaiden kulttuuriympäristöjen ja rakennusten sekä rakennussuojelulailla, kirkkolailla, valtion omistamien asetuksella suojeltujen rakennusten sekä sopimuksin suojellun rakennusperinnön viranomais- ja asiantuntijatehtävistä.

Lisäksi rakennustutkijat kartuttavat, tutkivat ja hoitavat museon kartta- ja rakennuspiirustuskokoelmia sekä keräävät arkkitehti- ja suunnittelijatiedostoa.

Yhteystiedot

Tutkija Riitta Niskanen
Puh. 044 4163 313
etunimi.sukunimi(at)lahti.fi
- rakennustutkimus ja suojeluasiat
- arkkitehtiarkisto, vastaanotto ja tietojen anto
- vastuualue: Lahti ja Mäntsälä

Tutkija Päivi Siikaniemi
Puh. 050 5184 590
etunimi.sukunimi(at)lahti.fi
- rakennustutkimus ja suojeluasiat
- kartta- ja piirustuskokoelmat, vastaanotto ja tietojen anto
- vastuualue: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä

Tutkija Anssi Malinen
etunimi.sukunimi(at)lahti.fi
Puh. 044 4826 372
- korjausrakentamisen asiantuntijapalvelut

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

Jusu Jussilaisen kierrokset Lasten talvikarnevaaleilla 2020 Hiihtomuseolla

Jusu Jussilaisen kanssa nuuskitaan jänniä juttuja Hiihtomuseolla ja sen jälkeen pompitaan korvia nostattavasta mäkihyppysimulaattorista.

web_dk_lkm_kuv_kuv_di_36351.jpg
Kuva: Tiina Rekola, Lahden museot