Rakennustutkimus

Lahden kaupunginmuseo toimii Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona. Museo tutkii ja dokumentoi Päijät-Hämeen maakunnan alueella kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävää rakennusperintöä sekä neuvoo rakennusten omistajia korjaus- ja suojelukysymyksissä.

Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo on toimialueensa rakennetun kulttuuriympäristön asiantuntijaviranomainen. Vuonna 2019 säädetyn Museolain (314 / 2019) mukaan: Alueellisen vastuumuseon tehtävänä on toimia kulttuuriympäristön, erityisesti rakennetun ympäristön ja arkeologisen kulttuuriperinnön asiantuntijana, joka antaa lausuntoja, osallistuu asiantuntijana viranomaisneuvotteluihin ja antaa neuvontaa, sekä kehittää ja edistää kulttuuriympäristön vaalimista, toimialansa yhteistyötä sekä kulttuuriympäristötiedon digitaalista tallentamista ja saatavuutta.

Kirkkojen, valtion omistamien rakennusten ja erityislaeilla suojeltujen kohteiden viranomais- ja asiantuntijatehtävistä vastaa Museovirasto.

Lahden kaupunginmuseo kartuttaa, tutkii ja hoitaa kartta- ja rakennuspiirustuskokoelmia sekä kerää arkkitehti- ja suunnittelijatiedostoa.

 

Yhteystiedot

Tutkija Riitta Niskanen
Puh. 044 4163 313
etunimi.sukunimi(at)lahti.fi
- rakennustutkimus ja suojeluasiat, vastuualue: Lahti
- arkkitehtiarkisto, vastaanotto ja tietojen anto

 

Tutkija Päivi Siikaniemi
Puh. 050 5184 590
etunimi.sukunimi(at)lahti.fi
- rakennustutkimus ja suojeluasiat, vastuualue: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä
- kartta- ja piirustuskokoelmat, vastaanotto ja tietojen anto

 

Tutkija Anssi Malinen
etunimi.sukunimi(at)lahti.fi
Puh. 044 4826 372
- korjausrakentamisen asiantuntijapalvelut, vastuualue: Päijät-Häme

Historiallinen museo kiinni remontin vuoksi

Museo on sulkenut ovensa yleisöltä 2.9.2018 alkaen. Kiitämme yleisöä kuluneesta vuodesta - seuraa tiedostusta korjaustöiden etenemisestä!

Lahden taidemuseo on suljettu

Lahden taidemuseo on sulkenut ovensa osoitteessa Vesijärvenkatu 11. Avaamme ovet uusissa tiloissa Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistuttua!

Ihanasti sanottu -näyttely on auki yleisölle!

Sanataituri Gösta Sundqvistista kertova Ihanasti sanottu -näyttely on avautunut Radio- ja tv-museo Mastolassa 14.11.2019.

JUSSI JOKISEN työ Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi 2021

Vuonna 2021 järjestettävän 21. Lahden kansainvälisen julistetriennalen tunnusjulisteeksi valittiin yksimielisesti Jussi Jokisen ehdotus.

Hiihtomuseossa valittiin uusia jäseniä kunniagalleriaan - Nordic Ski Hall of Fameen

Hiihtomuseon kunniagalleriaan Nordic Ski Hall of Fame valitaan neljä uutta urheilijaa juhlallisesti kisalauantaina iltamäenlaskun tauolla.

web_dk_lkm_kuv_kuv_di_36351.jpg
Kuva: Tiina Rekola, Lahden museot